Informatie

Help je ons de site te verbeteren door een paar vragen te beantwoorden? Dit duurt maar 5 minuten. Start de enquêteExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Dit is hoe de UvA je welzijn ondersteunt

Laatst gewijzigd op 23-05-2023
Op je transformerende reis aan de UvA kom je veel uitdagingen en kansen tegen die je welzijn beïnvloeden. Voor deze uitdagingen hebben we een ondersteuningssysteem op basis van Skills, Studentenleven en Support. Dat helpt je om te gaan met academische druk, sociale dynamiek of angsten. Je kunt ook je persoonlijke groei verbeteren of de balans tussen werk, leven en studie. Ontdek wat bij jou past!
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Skills, Studentenleven en Support

De UvA biedt een ondersteuningssysteem voor je welzijn op basis van Skills, Student life en Support. Ontdek wat bij jou past.

Infographic studentenwelzijn_4:3
 • StudieadviseurDe studieadviseur kan helpen bij vragen over je studieprogramma, je planning of persoonlijke omstandigheden die je studie kunnen beïnvloeden.
 • Trainingen, workshops, voorlichtingen en groepenDe UvA biedt je workshops, cursussen, voorlichtingen en groepen om effectief en met plezier te studeren. Ook om skills te ontwikkelen voor na je studie. Bekijk hier het aanbod.
 • Online Study Space: begeleide studiesessies online en in de BibliotheekIn de Online Study Space volg je gestructureerde, begeleide studiesessies waarin je sociale ondersteuning krijgt. Deze sessies zijn online en fysiek in de hybride ruimte van de Bibliotheek.
 • UvA Student Careers CentreHet Student Careers Centre is er voor jouw loopbaanontwikkeling. Je kunt bij hen terecht voor een gesprek over je mogelijkheden, je ambitie en je twijfels, op elk moment in je studie. Neem deel aan een van de evenementen, laat je CV checken, vraag persoonlijk advies van een loopbaanadviseur of laat je inspireren door de online tips voor het vormgeven van jouw carrière. Tot een jaar na afstuderen.
 • StudentenpsychologenHeb je last van mentale problemen die je belemmeren in je studie? De psychologen van de UvA bieden diverse soorten begeleiding, zoals groepen, workshops, trainingen of gesprekken.
 • SchrijfcentrumExterne linkHet Schrijfcentrum organiseert Scriptieweken. Het maakt niet uit in welke fase je zit, of je nu hulp wil bij de aanzet of suggesties wil ter verbetering.
 • StudentendecanenEen studentendecaan van de UvA ondersteunt je bij bijzondere omstandigheden die je studie beïnvloeden, zoals ziekte, familieomstandigheden, financiën en studeren met een functiebeperking.
 • StudentenverenigingenAmsterdam kent een bloeiend studentenleven met studenten- en sportverenigingen. Genoeg aanbod om naast je studie van alles te ondernemen. Een studentenvereniging is bijvoorbeeld dé manier om studenten van allerlei verschillende opleidingen te leren kennen. Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende soorten verenigingen die Amsterdam te bieden heeft.
 • StudieverenigingenStudieverenigingen organiseren inhoudelijke programma's en zijn verbonden aan een of meerdere studies. Vind de jouwe.
 • Caring UniversitiesExterne linkCaring Universities biedt wetenschappelijke e-health programma’s aan om je stemming aan te pakken, aan je stress te werken en uitstelgedrag te overwinnen.
 • Huisartsenpraktijk UvAAls student van de UvA kun je je bij Huisartsenpraktijk UvA laten behandelen door huisartsen met specifieke kennis van het studentenleven.
 • Cultureel Studentencentrum CREA CREA is het cultureel studentencentrum van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam.
 • Sporten bij USCZin om te sporten? USC is dé sportschool voor UvA-studenten. Vijf van de 7 USC-vestigingen zijn vlakbij een UvA-campus. En als student sport je heel goedkoop!
 • Contact opnemen met een vertrouwenspersoonAls je te maken hebt met ongewenst gedrag, kun je contact opnemen met iedere vertrouwenspersoon van de UvA, ongeacht bij welke faculteit je studeert.