Informatie

Bekijk de nieuwe studieresultatenpagina. Weer een stap richting de juiste info op één plek

Welke opleiding volg je?
Two guys studying together

Studiebegeleiding en -advies

Laatst gewijzigd op 11-10-2022
Als je problemen met studeren hebt en hulp zoekt, kun je altijd bij je studieadviseur terecht. Daarnaast biedt de UvA verschillende faciliteiten voor studiebegeleiding, zoals workshops studievaardigheden, hulp bij een nieuwe studiekeuze of een afspraak met een studentendecaan.Eerste aanspreekpunt
Neem contact op met de studieadviseur
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
  • StudieadviseurDe studieadviseur kan helpen bij vragen over je studieprogramma, je planning of persoonlijke omstandigheden die je studie kunnen beïnvloeden.
  • Workshops voor studentenExterne linkWorkshopaanbod in studievaardigheden, psychologische begeleiding, studiemotivatie en meer.
  • Hulp bij twijfels over je studiekeuzeVoor studenten die zich willen heroriënteren biedt de UvA verschillende vormen van ondersteuning. Zoals een test, een studiekeuzetraject of een afspraak met een studiekeuzeadviseur.
  • StudentendecanenEen studentendecaan van de UvA ondersteunt je bij bijzondere omstandigheden die je studie beïnvloeden, zoals ziekte, familieomstandigheden, financiën en studeren met een functiebeperking.
  • StudentenpsychologenHeb je last van mentale problemen die je belemmeren in je studie? De psychologen van de UvA bieden diverse soorten begeleiding, zoals groepen, workshops, trainingen of gesprekken.
  • Hulp van docenten bij je studie Als je moeite hebt met de leerstof of problemen hebt met je tentamen, meld het dan bij de docent van het desbetreffende vak.
  • LoopbaanbegeleidingWil je je oriënteren op je volgende stap en op de arbeidsmarkt? Bespreek je vragen, twijfels en plannen met een loopbaanadviseur.