Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Two guys studying together

Studiebegeleiding en -advies

Laatst gewijzigd op 08-02-2024 15:52
Als je problemen met studeren hebt en hulp zoekt, kun je altijd bij je studieadviseur terecht. Daarnaast biedt de UvA verschillende faciliteiten voor studiebegeleiding, zoals workshops studievaardigheden, hulp bij een nieuwe studiekeuze of een afspraak met een studentendecaan.Neem contact op met je studieadviseur
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
  • StudieadviseurDe studieadviseur kan helpen bij vragen over je studieprogramma, je planning of persoonlijke omstandigheden die je studie kunnen beïnvloeden.
  • Trainingen, workshops en groepenDe UvA biedt je workshops, cursussen, voorlichtingen en groepen om effectief en met plezier te studeren. Ook om skills te ontwikkelen voor na je studie. Bekijk hier het aanbod.
  • Hulp bij twijfels over je studiekeuzeVoor studenten die twijfelen of hun bacheloropleiding wel bij hen past of al gestopt zijn met hun studie, biedt de UvA verschillende vormen van ondersteuning.
  • StudentendecanenEen studentendecaan van de UvA ondersteunt je bij bijzondere omstandigheden die je studie beïnvloeden, zoals ziekte, familieomstandigheden, financiën en studeren met een functiebeperking.
  • StudentenpsychologenHeb je last van mentale problemen die je belemmeren in je studie? De psychologen van de UvA bieden diverse soorten begeleiding, zoals groepen, workshops, trainingen of gesprekken.
  • Hulp van docenten bij je studie Als je moeite hebt met de leerstof of problemen hebt met je tentamen, meld het dan bij de docent van het desbetreffende vak.
  • LoopbaanbegeleidingWil je je oriënteren op je volgende stap en op de arbeidsmarkt? Bespreek je vragen, twijfels en plannen met een loopbaanadviseur.
  • E-coaching voor timemanagement en effectief studerenE-coaching is een vorm van coaching die online plaatsvindt. Tijdens het e-coachingstraject werk je zelf actief aan je eigen ontwikkeling, waarbij de coach je ondersteunt.