Welke opleiding volg je?

Informatie over de nieuwe studentensite

Laatst gewijzigd op 02-02-2022
Een deel van de studentensite heeft een nieuw uiterlijk. Daardoor kun je sneller op één plek de juiste informatie vinden voor jouw opleiding.
Toon informatie specifiek voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Waarom een nieuwe studentensite?

Op de studentensite staat alle praktische informatie rondom je UvA-studie. Helaas is het vinden van de juiste informatie niet makkelijk. Door de onheldere zoekstructuur en de versnipperde informatie kun je al snel de weg kwijtraken. Het goede nieuws: dit is straks verleden tijd. Achter de schermen werkt de UvA aan een nieuwe studentensite.

Wat gaan we doen?

Dit is onze focus:

1. De juiste informatie op één plek.
  2. Persoonlijk dashboard met je rooster en resultaten.
  3. Je blijft op de hoogte van nieuws en events.
  4. Je kunt via de site vragen stellen.
  5. Dingen online regelen (zoals het inplannen van een afspraak) is straks gemakkelijk.

De juiste informatie op één plek

Nu heeft nog maar een klein deel van de site een compleet nieuwe structuur. Waarschijnlijk rond de zomer zal de site volledig zijn omgebouwd; alle relevante praktische informatie over je studie vind je dan gemakkelijk per onderwerp, en op één plek.

Na de zomer zullen we steeds meer opties toevoegen en verbeteren. Denk aan online vragen stellen en dingen regelen, zoals een afspraak met een medewerker inplannen.

Weet dat Canvas dé bron is en blijft voor inhoudelijke informatie over je vakken, zoals bijvoorbeeld de vereiste literatuur of docentenberichten.

Doe jij mee?

Bij het maken van de nieuwe UvA-studentensite staat uiteraard de student voorop. Daarbij zijn inclusiviteit en toegankelijkheid kernwaarden. Een diverse groep studenten test om de paar weken de resultaten van de site-ontwikkelaars. De feedback uit deze testsessies is waardevol voor de verdere ontwikkeling. Wil jij ook een keer deelnemen? Meld je dan aan voor het UvA-testpanel.