Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Studentendecanen

Laatst gewijzigd op 18-06-2024 15:35
Een studentendecaan van de UvA ondersteunt je bij bijzondere omstandigheden die je studie beïnvloeden, zoals ziekte, familieomstandigheden, financiën en studeren met een functiebeperking. Neem contact op
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Waarbij kan de studentendecaan helpen?

Bij een studentendecaan van de UvA kun je terecht voor een vertrouwelijk gesprek, advies en informatie over zaken die niet direct gaan over de inhoud van de opleiding, maar over jou persoonlijk of over je studievoortgang. Denk aan:

Eerst naar de studieadviseur

In de meeste gevallen is de studieadviseur van je opleiding de eerst aangewezen persoon om je situatie mee te bespreken. Zij of hij heeft zicht op je studiesituatie en kan inschatten of je informatie of begeleiding van een studentendecaan nodig hebt.

Maak een afspraak

Je kunt zelf een afspraak maken met een studentendecaan. Alles wat je met de studentendecaan bespreekt is vertrouwelijk.

Je kan in principe bij elke studentendecaan terecht. We verzoeken je wel vriendelijk om een afspraak in te boeken bij een specifieke studentendecaan in de volgende gevallen:

 • de studieadviseur van jouw opleiding of een andere medewerker heeft jou naar die persoon verwezen
 • je wilt graag met de studentendecaan spreken die het eerste aanspreekpunt is van jouw faculteit c.q. opleiding. Hieronder de faculteiten c.q. opleidingen en de betreffende studentendecaan:
  • Faculteit der Economie en Bedrijfskunde: Jeanette Eindhoven
  • Faculteit der Geesteswetenschappen: Karin Waanders
  • Faculteit der Geneeskunde (Amsterdam UMC): Claudia Flüggen
  • Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica: Karin van Spriel
  • Faculteit Maatschappij en Gedrag: Mohammad Arab (specifiek de opleidingen AUC, Communicatiewetenschap en Psychologie), en Marjan Kuiper (specifiek de opleidingen van het College Sociale wetenschappen en Pedagogiek)
  • Faculteit der Rechtsgeleerdheid: Ans Rekers
  • Faculteit Tandheelkunde (ACTA): Claudia Flüggen
  • Niet verbonden aan een specifieke faculteit of opleiding: Rosa Baggelaar

Contact

Studentendecanen

Bij de studentendecanen kun je terecht voor een vertrouwelijk gesprek over jou als persoon en je studievoortgang. Bekijk hier onze voorwaarden voor begeleiding en hulp.

Contactgegevens