Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Begeleid studeren

Laatst gewijzigd op 08-03-2024 11:14
Studeren vraagt tijd, energie en inzet. Last van prestatiedruk, onzekerheid over je resultaten, vroegtijdige uitval of studie-uitstel? Neem deel aan Begeleid Studeren, op locatie of online.Formulier Begeleid StuderenVul dit formulier in om je aan te melden voor de verschillende studiesessies
Meld je aan!
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Wat is Begeleid Studeren?

Tijdens de begeleide studiesessies studeer je in een groep met ondersteuning van studentenhosts en specialisten. De hosts zijn getraind door studentendecanen  en studentenpsychologen. De specialisten zijn experts van het SchrijfcentrumExterne link, de Methodologiewinkel, scriptiecoaches of informatiespecialisten van de Bibliotheek.

Begeleid studeren helpt je met het plannen van je taken en het starten van je studiedag. Samen studeren  geeft motivatie en voorkomt uitstelgedrag. De sessies dragen bij aan het verbeteren van je studieresultaten en het halen van deadlines.

Vier varianten:

 1. AD(H)D-vriendelijke studiesessies
  Dinsdag t/m donderdag, 13.00 - 18.30 uur
 2. Tentamensessies
  Tijdens de tentamenperiodes bieden we een focusboost van tien dagen. Van 10.00 - 22.00 uur, ook in het weekend.
 3. Scriptiesessies
  Vanaf het 2e semester. Studeer elke maandag met mede-scriptieschrijvers Krijg ondersteuning bij het zoeken en citeren van bronnen, academisch schrijven en hulp bij methoden en statistieken.  
 4. Zomer Studiesprint
  Tijdens het zomerreces. Haal je achterstand in of maak je scriptie af.
Afbeelding: Wouter van der Wolk
Afbeelding: Wouter van der Wolk

Voor wie?

Begeleid studeren is geschikt voor studenten met neurodivergente uitdagingen zoals AD(H)D, autisme en dyslexie, maar ook als je te maken hebt met aandacht- en concentratieproblemen. Je hoeft geen diagnose te hebben om deel te nemen.

Waar kan ik Begeleid Studeren?

De begeleide studiesessies vinden zowel op locatie in de Bibliotheek als online plaats. In de UB Singel (ruimte C1.01) is een speciale Focus Room ingericht. Online check je in via MS Teams. Na aanmelding ontvang je meer informatie.

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens