Welke opleiding volg je?

Trainingen, workshops, voorlichtingen en groepen

Laatst gewijzigd op 11-10-2022
De UvA biedt je workshops, trainingen, voorlichtingen en groepen om effectief en met plezier te studeren. Ook om skills te ontwikkelen voor na je studie. Bekijk hier het aanbod.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Aanbod in UvA Corsizio 

Zoek je tips voor het studeren zelf? Twijfel je of je een goede keuze hebt gemaakt? Heb je interesse om je vaardigheden aan te scherpen voor na je studie? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor psychologische begeleiding of e-coaching? Via UvA CorsizioExterne link vind je allerlei inspirerende workshops en trainingen, doelgerichte voorlichtingen en support-biedende groepen. Inschrijven hiervoor is mogelijk vanaf 6 weken voor de aanvangsdatum van het event.

Studievaardigheden

Eenvoudiger, efficiënter of effectiever studeren? De sessies gericht op studievaardigheden helpen je op weg. Met onderwerpen als slim lezen en plannen, verwerken van studiestof, studeren met een beperking en tips voor tentamens. Interesse? Check het aanbod via UvA Corsizio/Study skillsExterne link.

Studiemotivatie

Gaat het studeren niet zoals je gedacht had? Deze workshops helpen je je plezier en ontspanning terugvinden en er meer uit te halen voor jezelf. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld de kunst van het falen, je motivatie een boost geven en ondersteuning bij langstuderen. Interesse? Check het aanbod via UvA Corsizio/Study motivationExterne link.

Psychologische begeleiding

Spelen er dingen waar je niet goed uit komt? Wees gerust, je bent er niet alleen in. Deze trainingen helpen je minder oordeel en stress ervaren, en meer ruimte en vertrouwen. Interesse? Check het aanbod via UvA Corsizio/Psychological guidanceExterne link. Er is ook een begeleidingsgroep rond afstuderen, deze informatie vind je hier: Afstudeergroep.

Loopbaanontwikkeling

Ondersteuning bij het maken van keuzes voor je loopbaan, alvast voor ná je studie. De focus bij deze sessies is op zelfreflectie en inspiratie. Interesse? Check het aanbod via UvA Corsizio/Career orientationExterne link.

Persoonlijke effectiviteit

Wil je je praktische vaardigheden voor ná je studie ontwikkelen? Deze sessies gaan over solliciteren, je cv en LinkedIn, maar ook over je visie op jezelf als professional. Interesse? Het complete aanbod vind je op UvA Corsizio/Personal effectivenessExterne link.

Studeren in het buitenland

Wil je graag andere studenten ontmoeten die belangstelling hebben voor studeren in het buitenland? Dat kan tijdens deze sessies. De focus ligt op het bieden van ondersteuning bij het aanpakken van de grootste uitdagingen van het volgen van een studie in het buitenland. Interesse? Het complete aanbod vind je op UvA Corsizio/Study abroadExterne link.

Studiekeuze

Kost studeren je meer energie dan verwacht? Vraag je je af of je op de goede plek zit? Deze training helpt je met het oriënteren op wat voor jou de beste keuze is. Interesse? Kijk op UvA Corsizio/Study choiceExterne link.

E-coaching voor timemanagement en effectief studeren

Ben je druk met studeren en wil je meer greep op je tijd? Het e-coachingstraject helpt je met timemanagement en effectief studeren.

Contact

Trainingscentrum Student Services

Contactgegevens

envelopeStuur een e-mailtraining-sts@uva.nl