Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Bibliotheek UvA

Laatst gewijzigd op 01-11-2023 13:27
De Bibliotheek is een inspirerende ontmoetingsplek, waar je kunt studeren, samenwerken en verrijkende contacten kunt leggen. Een plek om wetenschappelijke informatie en data te verzamelen, ontdekkingen te doen en je kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Neem contact op
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Digitale en fysieke collectie

De Bibliotheek verzamelt, bewaart, beheert en selecteert wetenschappelijke informatie uit het wereldwijde aanbod. Er is zowel een uitgebreide digitale collectie als een fysieke collectie. Daarnaast kun je bij de Bibliotheek terecht voor ondersteuning op het gebied van onderzoek- en datavaardigheden.

We gebruiken cookies

Accepteer alle cookies om deze video te kunnen zien
  • Hulp bij het vinden van wetenschappelijke literatuur en onderzoeksdataVoor onderzoek doen en het schrijven van teksten heb je academische literatuur en/of onderzoeksdata nodig. Waar en hoe vind je goede en relevante bronnen?
  • Service en CollectieExterne linkDe Bibliotheek heeft meerdere locaties waar je o.a. literatuur kunt raadplegen, lenen en terugbrengen.
  • StudieplekkenZoek je een plek om te studeren? De Bibliotheek biedt studieplekken op diverse locaties.
  • Begeleid studerenStuderen vraagt tijd, energie en inzet. Last van prestatiedruk, onzekerheid over je resultaten, vroegtijdige uitval of studie-uitstel? Neem deel aan Begeleid Studeren, op locatie of online.
  • Lenen en inzageExterne linkMaterialen uit de collectie kun je eenvoudig lenen via de catalogus van de Bibliotheek of inzien op locatie.
  • Advies en workshopsExterne linkVragen over het vinden, ordenen of delen van informatie? De Bibliotheek biedt advies en workshops.
  • Laptop lenenIs je eigen laptop niet beschikbaar en heb je dringend een computer nodig? Bij de Bibliotheek kun je een laptop lenen voor een dag. Ook vind je studieplekken met desktops bij de Bibliotheek.
  • Citeren en bronvermeldingExterne linkDe Bibliotheek ondersteunt je bij het citeren en correct vermelden van bronnen.
  • AuteursrechtInformatiePuntExterne linkOp het AuteursrechtInformatiePunt vind je meer informatie over auteursrecht.
  • Software op pc's van de BibliotheekOp alle pc’s van de Bibliotheek staat een standaard set van applicaties. In de Science Park Bibliotheek zijn zelfs extra pakketten geïnstalleerd. Lees om welke software het gaat.

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens