Welke opleiding volg je?

Wifi

Laatst gewijzigd op 11-10-2022
Je kunt op alle UvA-locaties de beveiligde wifi van de UvA gebruiken.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Wifi-verbinding inrichten 

We raden voor de veiligheid aan, om je wifi-verbinding thuis in te richten in plaats van ergens anders op locatie. Volg daarvoor deze stappen:  

  • Heb je al internetverbinding, ga dan door naar de volgende stap. 
    Als je geen internetverbinding hebt en je op een UvA-locatie zit, maak dan eenmalig verbinding met het onbeveiligde wifi-netwerk 'UvA Open Wi-Fi' of 'Amsterdam Science Park'. Let er wel op dat dit openbare netwerken zijn en daardoor niet geschikt om gevoelige informatie te verzenden.
  • Ga naar wifiportal.uva.nlExterne link en lees deze pagina goed door. 
  • Vul als dat gevraagd wordt, je UvAnetID in gevolgd door @uva.nl in, dus niet je e-mailadres. Controleer of je besturingssysteem klopt en klik op 'JoinNow'. Klopt het besturingssysteem niet? Kies dan eerst het juiste systeem onderaan de pagina bij 'Selecteer uw systeem'. 
  • De juiste instellingen worden gedownload. Als je een Apple-apparaat hebt, dan word je tot drie keer toe gevraagd om het wachtwoord van je UvAnetID in te vullen. Heb je een ander merk apparaat, dan hoef je maar één keer je wachtwoord in te vullen. 
  • Hierna kan je verbinding maken met het beveiligde wifi-netwerk 'uva' en/of 'eduroam'. 

Eduroam

Eduroam is een internationale samenwerking van instellingen voor hoger onderwijs op het gebied van wifi. Je kan als UvA-student wifi gebruiken van alle onderwijsinstellingen die aangesloten zijn bij eduroam.

In de lijst met hotspotsExterne link en in de eduroam-app zie je alle aangesloten instellingen in Nederland en het buitenland.

Downloadprobleem Android

Het kan zijn dat je problemen ervaart bij het verbinding maken met een Android-apparaat. Op deze instructiepagina vind je oplossingen uitgesplitst per Android-versieExterne link

Contact

Servicedesk ICT Services

De Servicedesk ICT Services helpt bij vragen en problemen op het gebied van ICT.

Contactgegevens

De ICT Servicedesk is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur.

phoneBellen+31 (0)20 525 1402