Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Huisartsenpraktijk UvA

Laatst gewijzigd op 19-03-2024 17:26
Als student van de UvA kun je je bij Huisartsenpraktijk UvA laten behandelen door huisartsen met specifieke kennis van het studentenleven. Maak een afspraak
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

De studentenartsen werken samen met de Huisartsen Oude Turfmarkt. Je kunt er terecht als je ziek bent, niet lekker in je vel zit, moeite hebt met hulp zoeken en zorgen hebt over je gezondheid. Of als je een recept, onderzoek of vaccinatie nodig hebt. Tijdens je hele studie (en meestal ook daarna) kun je ingeschreven zijn bij Huisartsenpraktijk UvA, wáár je ook woont in Amsterdam. En als je verhuist hoef je geen nieuwe huisarts te zoeken. 

Inschrijven 

Wil je je direct inschrijven en/of een afspraak maken bij Huisartsenpraktijk UvA? Dat kan via de website van Huisartsenpraktijk UvA. Externe link

Contact bij spoed

Bij levensbedreigende situaties: 112

Spoed tijdens kantooruren: +31 (0)20 525 2889

De spoedlijn van Huisartsenpraktijk UvA wordt binnen 30 seconden opgenomen. Dit telefoonnummer is alleen voor spoedgevallen. Onder spoed wordt verstaan:

  • Plotseling opgekomen ernstige gezondheidsklachten
  • Ongevallen
  • Levensbedreigende situaties en acute crisissituaties

Spoed tijdens avond, nacht en weekend: +31 (0)88 0030 600

Voor spoedgevallen tijdens avond, nacht of weekend neem contact op met de Huisartsenposten AmsterdamExterne link:

  • Toets bij levensbedreigende situaties direct een 9 in, je hebt dan voorrang op alle andere inkomende telefoontjes
  • Houd verzekeringsgegevens bij de hand
  • Je bespreekt de klachten of er wordt een afspraak met je gemaakt voor het spreekuur of voor een huisbezoek
  • Je kunt alleen naar de huisartsenpost komen als je telefonisch een afspraak hebt gemaakt

Advies en begeleiding

Hulp zoeken is soms lastig

Uit onderzoek blijkt dat veel studenten regelmatig klachten hebben of onder zware spanning staan. Daar kunnen goede redenen voor zijn. Tegelijk kan dit ook belemmerend werken en veroorzaken dat iemand geen hulp zoekt, of in een te laat stadium.

Daarom heeft Huisartsenpraktijk UvA een website ontwikkeld die studenten informatie geeft over de achtergronden van dit soort problemen en het zoeken van hulp. Mocht je twijfelen of er voor jou hulp voor handen is, kijk op de website Ik-student voor meer informatieExterne link.

Gezond studeren en studiestress

Huisartsenpraktijk UvA heeft een aparte website Gezond studerenExterne link ontwikkeld met tips om fysiek en mentaal gezond te blijven. Ook studievaardigheden komen aan bod. Daarnaast vind je er een overzicht van hulpverleners speciaal voor studenten in Amsterdam en andere steden.

Test je gezondheid en ontvang feedback

Studenten rapporteren een slechtere gezondheid dan leeftijdsgenoten. Hoe staat dat bij jou? Als je de vragenlijstExterne link invult krijg je persoonlijk feedback via de mail. Je scores worden vergeleken met collega-studenten. De gegevens zijn uiteraard anoniem en worden niet in een medisch dossier opgenomen.