Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Mentale gezondheid

Laatst gewijzigd op 05-04-2024 10:27
Zit je niet lekker in je vel, ervaar je stress of studieproblemen? Hier vind je een overzicht van alle ondersteuning en hulpmiddelen die de UvA biedt op het gebied van mentale gezondheid.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Studieadviseur 

Gaat het niet zo lekker met je studie, maar weet je niet goed bij wie je aan de bel kan trekken? Voor persoonlijk advies en begeleiding bij uiteenlopende thema's, zoals twijfels over je studiekeuze of (dreigende) studievertraging, kan je altijd terecht bij de studieadviseur als eerste aanspreekpunt.

Studentenpsycholoog

Heb je last van stress, somberheid, angst, onzekerheid of andere mentale klachten? De studentenpsycholoog is er om jou te helpen met persoonlijke problemen die het studeren in de weg staan. Je hebt geen verwijzing nodig voor de studentenpsycholoog. 

Heb jij last van zelfmoordgedachten? Ga dan naar de website voor zelfmoordpreventie www.113.nlExterne link of bel naar 113 of 0800-113. 

Vertrouwenspersoon

Heb je te maken met ongewenst gedrag, zoals pesten, (seksuele) intimidatie, agressie of discriminatie? Een vertrouwenspersoon biedt je steun en helpt je bij het zoeken naar een manier om het te stoppen of te voorkomen dat de situatie verergert. Indien nodig verwijst de vertrouwenspersoon je door naar professionele hulpverleners. 

E-health modules

Caring UniversitiesExterne link biedt wetenschappelijke e-health programma’s aan om je stemming aan te pakken, aan je stress te werken, uitstelgedrag te overwinnen of met corona-gerelateerde problemen aan de slag te gaan. De programma’s zijn ontwikkeld door klinische psychologen, voortdurend getest en geupgrade, en volledig gratis. E-coaches gaan graag online met je in gesprek om je tijdens de programma's te ondersteunen.

Overige hulp

  • All EarsExterne link is een initiatief voor UvA-studenten door psychologiestudenten van de UvA. Je kan All Ears gratis bellen wanneer je behoefte hebt aan een luisterend oor. Misschien moet je even je verhaal kwijt over een discussie met een huisgenoot, heb je een rare droom gehad of heb je moeite met het plannen van je week. De vrijwilligers staan voor je klaar en zijn letterlijk All Ears!
  • Student MeditationExterne link geeft twee gezamenlijke meditatiesessies per dag. Door studenten voor studenten. Eén daarvan is op de Roeterseilandcampus en één online.