Welke opleiding volg je?

Contact met medestudenten

Laatst gewijzigd op 18-01-2023
Contact met medestudenten is belangrijk tijdens je studietijd. Er zijn gelukkig allerlei manieren om contacten met medestudenten op te doen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Contact via de studievereniging

  • Neem deel aan activiteiten van de studievereniging van jouw opleiding. Je studievereniging organiseert -waar mogelijk- borrels en andere (online) activiteiten om verbonden te blijven bij de studie en bij elkaar.
  • Sommige studieverenigingen organiseren buddy programma's. Informeer bij de studievereniging van jouw opleiding of dit het geval is. 

Contact via je opleiding

Check of je opleiding mogelijkheden biedt om in contact te blijven met medestudenten. Je mentor, tutor of docent kan er vast meer over vertellen.

Studeer samen met anderen

Meld je aan via de Online Study SpaceExterne link en neem bijvoorbeeld deel aan een zelfstudiesessie met anderen. Studenten helpen elkaar daar studeren en geconcentreerd te blijven. 

Heb je behoefte aan een gesprek?

Zit je niet lekker in je vel en heb je behoefte aan een gesprek met iemand? Er zijn verschillende initiatieven en mogelijkheden om met iemand te praten. Bijvoorbeeld met een student, coach of psycholoog. Voel je vrij en schroom niet. Vaak lucht het op om je situatie met iemand te delen. 

  • De Alles Oké? Supportlijn is in 2021 opgericht door De Kindertelefoon, omdat ook jongeren van 18 tot 25 jaar een luisterend oor verdienen. Dus zit je niet lekker in je vel? Heb je problemen met je studie? Maak je je zorgen om de toekomst? Doe anoniem je verhaal via de website Allesoke.nl.Externe link De vrijwilligers achter de chat en telefoon zijn speciaal voor deze supportlijn opgeleid en helpen je graag een stap verder.
  • Maak een afspraak met één van de studentenpsychologen van de UvA

Kijk ook bij