Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Contact met medestudenten

Laatst gewijzigd op 22-03-2024 13:11
Contact met medestudenten is belangrijk tijdens je studietijd. Er zijn gelukkig allerlei manieren om contacten met medestudenten op te doen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Contact via de studievereniging

  • Neem deel aan activiteiten van de studievereniging van jouw opleiding. Je studievereniging organiseert -waar mogelijk- borrels en andere (online) activiteiten om verbonden te blijven bij de studie en bij elkaar.
  • Sommige studieverenigingen organiseren buddyprogramma's. Informeer bij de studievereniging van jouw opleiding of dit het geval is. 

Contact via studenten- en sportverenigingen

Amsterdam kent diverse studentenverenigingen en sportverenigingen waar je eens kunt gaan kijken.

Contact voor internationale studenten

ESN Amsterdam is de studentenorganisatie die studenten helpt het maximale uit hun uitwisseling te halen door het organiseren van culturele en sociale activiteiten. Het Cultural Exchange Ambassadors Programme geeft je de kans om jouw uitwisseling-ervaringen te delen en samen te werken met een diverse groep studenten.

Contact met medestudenten met een functiebeperking

UvA IDEAs (voorheen: Student Disability Platform) is een platform dat gerund wordt door studenten met een functiebeperking. Zij zetten zich in voor een toegankelijke en inclusieve UvA. Ze hebben onder meer een klankbordgroep waarbinnen studenten onderling met elkaar in contact kunnen komen, en ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen.

Studeer samen met anderen

Via de Online Study Space kun je deelnemen aan begeleide studiesessies of zelf een studiesessie organiseren. Studenten helpen elkaar studeren en geconcentreerd te blijven. 

Heb je behoefte aan een gesprek?

Zit je niet lekker in je vel en heb je behoefte aan een gesprek met iemand? Er zijn verschillende initiatieven en mogelijkheden om met iemand te praten. Bijvoorbeeld met een student, coach of psycholoog. Voel je vrij en schroom niet. Vaak lucht het op om je situatie met iemand te delen. 

  • De Alles Oké?-Supportlijn is in 2021 opgericht door De Kindertelefoon, omdat ook jongeren van 18 tot 25 jaar een luisterend oor verdienen. Dus zit je niet lekker in je vel? Heb je problemen met je studie? Maak je je zorgen om de toekomst? Doe anoniem je verhaal via de website Allesoke.nl.Externe link De vrijwilligers achter de chat en telefoon zijn speciaal voor deze supportlijn opgeleid en helpen je graag een stap verder.
  • All EarsExterne link is een vergelijkbaar initiatief, speciaal voor UvA-studenten, door UvA-studenten psychologie. Je kunt All Ears bellen als je een luisterend oor nodig hebt, of als je gewoon een gezellig praatje wilt maken met een medestudent. Misschien wil je praten over stress voor een aankomend tentamen, of misschien hebben ze net iets meegemaakt wat je anoniem wilt bespreken.  Bij All Ears krijg je de volledige aandacht van een psychologiestudent.
  • Maak een afspraak met één van de studentenpsychologen van de UvA