Welke opleiding volg je?

Contact met medestudenten

Laatst gewijzigd op 25-04-2022
Contact met medestudenten is belangrijk tijdens je studietijd. Er zijn gelukkig allerlei manieren om contacten met medestudenten op te doen.
Toon informatie specifiek voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Contact via de studievereniging

  • Neem deel aan activiteiten van de studievereniging van jouw opleiding. Je studievereniging organiseert -waar mogelijk- borrels en andere (online) activiteiten om verbonden te blijven bij de studie en bij elkaar.
  • Sommige studieverenigingen organiseren buddy programma's. Informeer bij de studievereniging van jouw opleiding of dit het geval is. 

Contact via je opleiding

Check of je opleiding mogelijkheden biedt om in contact te blijven met medestudenten. Je mentor, tutor of docent kan er vast meer over vertellen.

Studeer samen met anderen

Meld je aan via de OnlinebraryExterne link en neem bijvoorbeeld deel aan een zelfstudiesessie met anderen. Studenten helpen elkaar daar studeren en geconcentreerd te blijven. 

Heb je behoefte aan een gesprek?

Bijna iedereen heeft wel eens een gevoel van eenzaamheid. Er zijn daarom verschillende initiatieven en mogelijkheden om met iemand te praten. Bijvoorbeeld met een student, coach of psycholoog. Voel je vrij en schroom niet. Vaak lucht het op om je situatie met iemand te delen. 

Bekijk de informatie over initiatieven en hulp voor studentenExterne link.