Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Printen, kopiëren en scannen

Laatst gewijzigd op 19-03-2024 16:46
Op deze pagina lees je alle informatie over printen, kopiëren en scannen bij de UvA.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

In de studiecentra van de UvA kun je printen, kopiëren en scannen. De printers staan in verschillende locaties. Via SpacefinderExterne link (MapiQ) bekijk je per gebouw de faciliteiten.

Printen op een UvA-locatie

Hou bij printen rekening met het volgende 

  • Printen kan ook als je je collegekaart niet bij je hebt. Als je inlogt op uva.canon.nlExterne link zie je de optie ‘vraag een pincode aan’. Met deze pincode haal je vervolgens je printopdrachten op. De pincode is geldig tot zondagnacht. Iedere maandag moet je een nieuwe pincode aanvragen.
  • Print- en kopieeropdrachten kun je alleen betalen met een geactiveerde UvA Collegekaart waar genoeg betaaltegoed op staat. Heb je je collegekaart nog niet geactiveerd? Kijk dan bij collegekaart activeren
  • Printopdrachten verstuur je naar de printer via uva.canon.nlExterne link. Deze printopdrachten blijven maximaal 24 uur beschikbaar. 
  • Printopdrachten worden standaard dubbelzijdig geprint en afgedrukt in zwart-wit A4-formaat. Je past dit eventueel aan op de printer. 
  • De prijs voor een zwart-wit print is € 0,05 en een kleurenprint € 0,15. Documenten inscannen is gratis.

Scannen

Alle printers/kopieerapparaten zijn geschikt om te scannen. Scans kun je opslaan op een meegebrachte usb-stick of versturen naar je e-mail. In de UB Singel staat een stand-alone boekscanner met usb-poort.

Reproducties aanvragen

Materialen uit de erfgoedcollecties van het Allard Pierson mogen niet worden gescand of gekopieerd door bezoekers. Wel is het mogelijk om onder voorwaarden zelf opnames te maken met eigen camera of smartphone. Daarnaast kun je hiervan reproducties aanvragen. Meer informatie vind je op de website van het Allard PiersonExterne link.