Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Studentenpsychologen

Laatst gewijzigd op 27-03-2024 10:40
Heb je last van mentale problemen die je belemmeren in je studie? De psychologen van de UvA bieden diverse soorten begeleiding, zoals groepen, workshops, trainingen of gesprekken.Neem contact op
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

De studentenpsychologen van de UvA bieden begeleiding bij studieproblemen, zoals faalangst, presentatieangst, studiestress, uitstelgedrag, concentratieproblemen, gebrek aan motivatie, en tevens bij studeren met AD(H)D of autisme. Ook helpen de psychologen bij persoonlijke problemen die het studeren in de weg staan zoals somberheid, sociale angst, overmatig piekeren, gezinsproblemen, rouw en verlies, eenzaamheid of een negatief zelfbeeld. Ze geven deze begeleiding in groepen, workshops, trainingen of individuele gesprekken.

Aanbod studentenpsychologen

Adviesgesprek

Voor onze groepen en workshops kun je direct jezelf inschrijven via de Events pagina. Wil je je aanmelden voor individuele gesprekken? Of weet je gewoon nog niet zo goed of je hulp nodig hebt of welke hulp dit moet zijn? In een adviesgesprek maak je in 15 minuten samen met een studentenpsycholoog een inschatting van je problemen en welk soort ondersteuning daar het beste bij past. Dat kan een aantal individuele gesprekken zijn met één van onze psychologen, of deelnemen aan een workshop of groep. Heb je andere begeleiding nodig dan die wij geven? Dan krijg je in het adviesgesprek van ons een verwijzing naar de juiste hulp. Om een afspraak voor een adviesgesprek te maken klik op 'Maak een afspraak' onder kopje 'Contact'. We bieden adviesgesprekken zowel online als op locatie aan. 

Individuele gesprekken

Als uit het adviesgesprek blijkt dat individuele gesprekken passen bij jouw hulpvraag, dan bieden de studentenpsychologen individuele, kortdurende psychologische begeleiding (tot maximaal 5 sessies).

Groepen, workshops en trainingen

Je vindt een overzicht van onze workshops, meerweekse groepen en trainingen bij Psychologische begeleiding op de pagina Trainingen, workshops en groepen

Workshops (wekelijks)

Gemakkelijk toegankelijk, zonder wachtlijst. Je kunt 1 keer of vaker meedoen.

 • Stress relief - Dealing with Difficult Thoughts
 • Stress relief – Waking up with Mindfulness
 • Stress relief – Winding down with Mindfulness
 • Social blues

Groepen en trainingen

Trainingen met meerdere groepsbijeenkomsten, verspreid over een aantal weken. Online of op de campus.

 • Omgaan met stress, faalangst en perfectionisme
 • Omgaan met angst voor presenteren
 • Studeren met AD(H)D
 • Negatief zelfbeeld groep 
 • Motivatiegroep 
 • Mindfulness training

Engelstalige modules, maar ook toegankelijk voor Nederlandstalige studenten.

 • Managing stress
 • Dealing with grief and loss
 • Emotion regulation group
 • Workshops Study motivation

Ga voor meer informatie naar Psychologische begeleiding session op de pagina Trainingen, workshops en groepen. Twijfel je of je wil deelnemen aan een groep? Heb je andere vragen? Mail dan naar training-sts@uva.nlExterne link

Bij urgente, ernstige of langdurige klachten: de huisarts

 • Als je gezondheidsproblemen hebt of als je problemen ernstig en langdurig zijn, is het beter om naar je huisarts te gaan. Deze verwijst je zo nodig door. 
 • Heb je urgent hulp nodig? Neem contact op met je huisarts of met de Huisartsenpraktijk UvAExterne link: +31 (0)20 525 2878. 
 • Heb je last van zelfmoordgedachten, zoek dan hulp via www.113.nlExterne link (de website voor zelfmoordpreventie) of bel naar 113 of 0800-0113. Ben je niet in Nederland, dan kun je ook gebruikmaken van de chatdienst van 113.

Contact

Studentenpsychologen

Bij de psychologen van de UvA kun je terecht voor begeleiding bij studieproblemen of persoonlijke problemen die het studeren in de weg staan. Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig. Meld je aan voor een workshop of groepsmodule via de Events-pagina.

Contactgegevens