Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Recht & Beleid Clinic

Amsterdam Law Clinics

Komend semester start de pilotfase van de Recht & Beleid Clinic. In deze clinic werken masterstudenten Nederlands recht aan structurele juridische problemen die uit de samenleving naar voren komen. Zo kun je bijvoorbeeld een bijdrage leveren aan het optuigen van een strategische procedure die een maatschappelijk belang nastreeft. Of aan een advies waarmee organisaties naar instanties kunnen stappen om aanpassing van beleid te eisen.

Miniweegschaal

Het werk in de clinic

Het werk in de clinic bestaat uit projecten die worden uitgevoerd voor o.a. cliënten en NGO's. Studenten werken in teams van 3 tot 5 studenten en worden intensief begeleid. Je krijgt als student een intensieve training op het gebied van fact-finding, juridisch schrijven en communicatievaardigheden. Onderdeel van het werk zijn regelmatige ontmoetingen tussen de student, de supervisor en de opdrachtgevers. De nadruk ligt op professionaliteit, kwalitatief hoogstaand werk, teamwerk en respect voor vertrouwelijkheid.

Toekomstige projecten

De Recht & Beleid Clinic streeft ernaar komend semester op 2 zaken te werken.

  • Wil jij komend semester in de Amsterdam Law Clinics meewerken aan een procesadvies voor een cliënt om een preventieplicht te bewerkstelligen tegen kindermarketing  (reclame en promotie specifiek voor voedingsmiddelen gericht op kinderen), en wil jij 6 ECTS hiermee verdienen? Solliciteer dan tot 3 december 09:00 uur voor een plek in de Recht & Beleid Clinic.
  • Huiselijk geweld, uithuisplaatsing, toegang tot recht? In het 2e semester van academisch jaar 2021/2022 doet de Recht & Beleid Clinic onderzoek naar de situatie van vrouwen in huiselijk geweld die dergelijk geweld niet durven te melden uit de angst dat hun kinderen uit huis worden geplaatst. De groep studenten zal onderzoek doen naar de vraag wat in het ‘belang van het kind’ is en of deze groep vrouwen toegang heeft tot het recht. Gelet op het interdisciplinaire karakter van dit onderzoek, zal de Recht & Beleid Clinic samenwerken met studenten Social Work van de Hogeschool van Amsterdam. Wil jij een rapport opstellen waarmee voor hoognodige beleidswijzigingen kan worden gepleit? Solliciteer dan tot 3 december 09:00 uur voor een plek in de Recht & Beleid Clinic.

Aanmelden

Wil jij in een team van 4 tot 5 studenten aan een zaak werken voor een echte cliënt? Solliciteer dan voor 3 december, 9:00 uur.

Contact

Meer informatie? Mail naar: amsterdamlawclinics@uva.nl.