Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Naast je studie

Naast de colleges en werkgroepen die je als student volgt kan je aan de UvA en in Amsterdam verschillende extra programma’s volgen die bijdragen aan het versterken van je competenties, kennis en het vergroten van je netwerk van gelijkgestemden. Zo worden er regelmatig lezingen op de UvA gehouden, kan je meedoen met een zomerprogramma over mensenrechten en diversiteit, of kan je voorgedragen worden voor een ECHO award voor allochtoon toptalent.

Opleidingscommissie

Iedere opleiding aan de UvA kent een opleidingscommissie. In deze commissies zitten zowel docenten als studenten. De Opleidingscommissie heeft tot taak de onderwijskwaliteit te waarborgen en desgevraagd (of uit eigen beweging) advies over het onderwijsprogramma uit te brengen aan de onderwijsdirecteur.

> Opleidingscommissies

Centrale Studentenraad en Facultaire Studentenraden

De Universiteit van Amsterdam heeft  medezeggenschapsorganen op universitair en facultair niveau.
De Centrale Studentenraad (CSR), een overkoepelend orgaan, behartigt de belangen van alle UvA-studenten en de Facultaire Studentenraden (FSR) behartigen de belangen van studenten op faculteitsniveau.

 > Studentenraden

Commissie Intree

Ieder jaar zorgt de Commissie intree voor de organisatie van de grootste kennismaking met de UvA en Amsterdam voor eerstejaarsstudenten. De samenstelling van de commissie wisselt ieder jaar. Deelnemen aan de Commissie intree is een leuke en interessante manier om kennis te maken met het organiseren van grote evenementen.

> Commissie Intree

Amsterdamlezingen

De reeks Amsterdamlezingen is voortgekomen uit de samenwerking met de Wibautleerstoel. De Wibautleerstoel is ingesteld om de problematiek in de grote steden te onderzoeken, in het bijzonder met betrekking tot Amsterdam.

Amsterdamlezingen

Spui25

Spui25 is een academisch-cultureel centrum aan het Spui in Amsterdam. Het is een levendig podium aan het boekenplein van de hoofdstad, dat een verbinding vormt tussen de Universiteit van Amsterdam en de wereld van de culturele praktijk in de breedste zin. De activiteiten van het centrum bewegen zich tussen wetenschap en verbeelding, tussen feit en fictie.

Spui25

Humanity in Action

Humanity in Action (HIA) is een internationale, educatieve organisatie. HIA onderwijst, inspireert en verbindt een mondiaal netwerk van studenten, jonge professionals en leiders die met toewijding mensenrechten, diversiteit en actief burgerschap promoten, niet alleen in hun eigen gemeenschap maar over de hele wereld.

Humanity in Action 

BRIGHT Student’s Conference

The BRIGHT Students’ Conference is the annual gathering of students from member universities of the League of European Research Universities (LERU). The conference, which is now in its ninth year, aims to provide an environment in which excellent students,  as the field specialists and stakeholders of tomorrow’s Europe, can focus on themes crucial to their education and cultural development. 
Bright Students’ Conference

UNISCA

UNISCA is een Model Verenigde Naties die georganiseerd wordt in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Gedurende deze twee weken lang durende zomercursus vindt er een simulatie van een VN conferentie plaats. Tijdens deze conferentie wordt er overdag gedebatteerd, gelobbyd en resoluties geschreven en wordt in de avond en nacht Amsterdam verkend. Je ontmoet veel nieuwe mensen, verbreedt je kennis, gaat naar de leukste feestjes en verdient er 6 ECTS mee. Het worden twee onvergetelijke weken.

UNISCA

ECHO Award

De ECHO Award is een landelijke stimuleringsprijs voor allochtoon toptalent in Nederland en maakt deel uit van de ECHO Foundation. Met de ECHO Award worden twee zich onderscheidende studenten (één student uit het hoger beroepsonderwijs en één student uit het wetenschappelijk onderwijs) beloond met de ECHO Award: een Summer course aan UCLA, the University of California Los Angeles in de Verenigde Staten.

>   ECHO Award

UvA-studente Tirza Snoijl wint Echo Award 2015

Dit jaar is de Echo Award toegekend aan sociologiestudente Tirza Snoijl. Volgens juryhoofd Andrée van Es, voorzitter van de Nationale UNESCO Commissie en oud-wethouder van de Gemeente Amsterdam, weet Tirza op bijzondere wijze haar maatschappelijke betrokkenheid te combineren met excellente studieresultaten en het moederschap. Ze wist de jury te overtuigen met het overwinnen van haar persoonlijke worstelingen en haar heldere toekomstvisie op diversiteit in het hoger onderwijs en haar eigen rol daarin.

Het volledige nieuwsbericht vind je via onderstaande link.

Meer informatie over academische ontplooiing