Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Werkervaring opdoen

Laatst gewijzigd op 22-08-2023 16:25
Tijdens je studie kan je op verschillende manieren alvast werkervaring opdoen in jouw vakgebied, bijvoorbeeld door stage lopen, een studiegerelateerde bijbaan of assisteren bij onderzoek.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Stage 

Het lopen van een stage heeft veel voordelen:

  • Je oriënteert je op de arbeidsmarkt.
  • Je leert de theorie van je opleiding toepassen in de praktijk.
  • Je bouwt een professioneel netwerk op.
  • Je vergroot je kansen op werk.
  • Na afloop kun je gerichter kiezen voor een master of eerste baan.

Bij sommige studies is een stage een verplicht onderdeel van het studieprogramma, bij andere studies kan je zelf een stage toevoegen. 

Meer informatie over stages vind je op de pagina Stage.

Studiegerelateerde bijbaan 

Met een studiegerelateerde bijbaan doe je relevante werkervaring op in jouw vakgebied. In de UvA Job BoardExterne link staan startersbanen, stages en studiegerelateerde bijbanen. Elke dag worden nieuwe vacatures geplaatst. UvA Job board is exclusief voor UvA-studenten. Na je afstuderen kun je nog 2 jaar gebruikmaken van de UvA Job board. Vacatures voor student-assistenten bij de UvA vind je op de website voor Research, Teaching & StudentjobsExterne link

Persoonlijk Assistent van de Leraar 

Het project Persoonlijk Assistent van de Leraar (PAL) biedt studenten de mogelijkheid om leerzame vaardigheden op te doen in het onderwijs. Als PAL kun je uiteenlopende taken uitvoeren op een middelbare school. Let op: dit is niet voor studenten die al een lerarenopleiding volgen.