Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english

Studentenraadsverkiezingen

Van 31 mei tot en met vrijdag 4 juni 2021 worden de studentenraadsverkiezingen gehouden op de UvA. Studentenraden behartigen de belangen van UvA-studenten. Zo denken en praten ze mee over belangrijke thema’s als (studenten)huisvesting, onderwijskwaliteit, het Bindend Studieadvies (BSA) en duurzaamheid.

Iedere faculteit heeft een facultaire studentenraad (FSR) en voor de hele UvA is er de centrale studentenraad (CSR). De facultaire studentenraden voeren overleg met de decaan van hun faculteit, de centrale studentenraad overlegt met het College van Bestuur van de UvA.

Wie er in de studentenraad zit wordt bepaald door UvA-studenten. Er zijn verschillende partijen die zich uitspreken over de belangrijke zaken waar de studentenraden zich mee bezig houden. Als UvA-student heb je met jouw stem invloed op wie er in de facultaire studentenraad zit en wie er in de facultaire studentenraad zit. Zo dragen UvA-studenten actief bij aan een betere universiteit.

Hoe, wanneer en op wie kan ik stemmen?

Op maandagochtend 31 mei ontvangen alle UvA-studenten een officiële stemoproep in hun mailbox. Stemmen kan tot en met vrijdag 4 juni. Meer informatie over de kandidaten en partijen zijn te vinden in het online magazine.

Kun je geen keuze maken?     

Heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Doe de UvA Kieswijzer en ontdek aan de hand van een aantal actuele stellingen welke partij er het beste bij je past. Ook kun je luisteren naar het verkiezingsdebat op Slim Radio met kandidaten voor de CSR of FSR van jouw faculteit.          

Documenten