Informatie

Help je ons de site te verbeteren door een paar vragen te beantwoorden? Dit duurt maar 5 minuten. Start de enquêteExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Inspraak en medezeggenschap

Laatst gewijzigd op 11-10-2022
Aan de UvA wordt studenteninspraak op meerdere niveaus geregeld, je vindt hier een overzicht van alle organen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
  • Centrale StudentenraadDe Centrale Studentenraad (CSR) houdt zich bezig met UvA-brede zaken, zoals studentenhuisvesting, het Bindend Studieadvies (BSA), studentenwelzijn en mentale gezondheid, en vakevaluaties.
  • Facultaire StudentenraadDe Facultaire Studentenraad (FSR) overlegt namens de studenten van de faculteit met de decaan over het faculteitsbeleid.
  • OpleidingscommissieIn een opleidingscommissie (OC) denken studenten samen met docenten na over verbetering van de kwaliteit en de inhoud van het onderwijs.
  • ASVA StudentenvakbondDe ASVA Studentenvakbond komt op voor de belangen van alle studenten in Amsterdam en kan je helpen met het vinden van een fiets of een kamer.
  • StudentassessorHet College van Bestuur benoemt ieder jaar een studentassessor. De studentassessor overbrugt de kloof tussen het bestuur en studenten.