Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Inspraak en medezeggenschap

Laatst gewijzigd op 11-06-2024 18:38
Aan de UvA wordt studenteninspraak op meerdere niveaus geregeld, je vindt hier een overzicht van alle organen.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
  • StudentenraadStudentenraden denken en praten mee over belangrijke thema’s als onderwijskwaliteit, digitalisering, studentenwelzijn en mentale gezondheid, studentenhuisvesting, sociale veiligheid, diversiteit en inclusie en duurzaamheid. Jaarlijks worden in mei de studentenraadsverkiezingen gehouden op de UvA. Als UvA-student bepaal je met jouw stem wie er in de studentenraden komen en jouw belangen behartigen.
  • OpleidingscommissieIn een opleidingscommissie (OC) denken studenten samen met docenten na over verbetering van de kwaliteit en de inhoud van het onderwijs.
  • ASVA StudentenvakbondDe ASVA Studentenvakbond komt op voor de belangen van alle studenten in Amsterdam en kan je helpen met het vinden van een fiets of een kamer.
  • StudentassessorHet College van Bestuur benoemt ieder jaar een studentassessor. De studentassessor overbrugt de kloof tussen het bestuur en studenten.