Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Studentenraadsverkiezingen 2024

Laatst gewijzigd op 28-02-2024 12:15
Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 mei 2024 vinden de Studentenraadsverkiezingen 2024 plaats.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Door te stemmen bepaal jij welke partijen er plaatsnemen in de studentenraden en welke partijen jou vertegenwoordigen bij het bestuur van de UvA. Jouw stem heeft dus impact! 

Hoe kun je stemmen?

Je kunt stemmen via stem.uva.nl of via de officiële stemoproep die je op de eerste dag van de verkiezingen ontvangt. Je kunt stemmen van 13 mei 09.00uur tot en met 17 mei 23:59uur.

Op wie kun je stemmen?

Voor de hele UvA is er de Centrale Studentenraad (CSR). Daarnaast heeft elke faculteit een Facultaire Studentenraad (FSR). Je hebt stemrecht voor de CSR en de FSR van de faculteit(en) waar je studeert. Wil jij je verkiesbaar stellen? Dat kan nog tot en met 23 april. Hier lees je meer over de kandidaatstelling.

Impact van je stem

De studentenraden overleggen met het College van Bestuur en de decanen en hebben instemmings- en adviesrecht. Zij kunnen dus écht het verschil maken in belangrijk dossiers. Door te stemmen bepaal jij welke partijen er plaatsnemen in de studentenraden en welke partijen jou vertegenwoordigen bij het bestuur van de UvA.

Documenten