Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De studentenpartijen UvASociaal, De Vrije Student, Inter, SLAAFS en Red UvA doen mee aan de verkiezingen voor de Centrale Studentenraad (CSR). Op deze pagina vind je meer over waar deze partijen precies voor staan.

UvASociaal

Diversiteit, duurzaamheid, toegankelijkheid en transparantie, dat zijn de waardes die UvASociaal omvatten. De partij is opgezet in 2006 en sindsdien hebben we onuitputtelijk gewerkt om het belang van de gemiddelde student te behartigen in het besluitvormingsproces van de universiteit. Onze leden zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van grootschalige initiatieven, zoals stilteruimtes op de hele universiteit en de duurzaamheid minor aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde die vanaf komend studiejaar zal worden aangeboden. Al onze leden vinden dat wij een essentiële rol hebben in het verbeteren van de universiteit en we verwelkomen iedereen die het gevoel heeft dat zij een steentje kunnen bijdragen aan het vertegenwoordigen van studenten.

Meer over UvASociaal

De Vrije Student

Bij ons staat de vrijheid van de student centraal. Voor het jaarlijkse collegegeld moet de student zich maximaal kunnen ontplooien en beschikken over zo goed mogelijk onderwijs. Door in te zetten op digitalisering, een versoepeld BSA en flexstuderen proberen wij deze visie te realiseren. Het zorgt voor een meer toegankelijke universiteit, waar elke student zich kan ontwikkelen op zijn of haar eigen manier. Door ruimte te creëren voor eigen invulling en het genereren van meer persoonlijke aandacht wordt de vrijheid van de student omarmd.

 • Digitalisering: zoveel mogelijk online hoorcolleges, online readers en het volgen van digitale vakken
 • Redelijke kantineprijzen: de huidige kantineprijzen passen niet bij de financiële positie van studenten. Een vers broodje kost al snel vier euro. 
 • Flexstuderen: ook voor studenten die geen vol- of deeltijd studie kunnen/willen volgen moet de mogelijkheid er zijn om per vak te betalen. Daarnaast is ontwikkeling naast je studie belangrijk en biedt flexstuderen daar de oplossing voor. 
 • Voor diversiteit tegen quota: wij zijn voor een diverse universiteit, maar tegen positieve discriminatie. Het huidige diversiteitsbeleid is slechts symptoombestrijding en dit geld kan beter worden geïnvesteerd in beter onderwijs. 
 • Groei van de universiteit gaat ten koste van de kwaliteit: de laatste cijfers uit keuzegids laten zien dat de master opleidingen onder gemiddeld scoren. Daarnaast leidt drastisch groeiend studentenaantal tot mindere kwaliteit van het onderwijs in het algemeen.
 • Versoepeld BSA: er moet meer ruimte zijn voor eigen invulling en extracurriculaire activiteiten. Een BSA remt de maximale ontplooiing van studenten en moet daarom soepeler. 

Meer over De Vrije Student

Inter

Inter is een partij opgericht met de waarden van transparantie en democratie. Wij streven ernaar om deze waarden te waarborgen en te brengen naar de meest invloedrijk bestuurders aan de universiteit, zodat studenten een stem en de mogelijkheid hebben het universiteitsbeleid te beïnvloeden. Door onze wekelijkse, openbare vergaderingen en notulen, kunnen studenten zich in studentenpolitiek verdiepen en leren over welk beleid wordt toegepast op onze universiteit.

Wij streven ernaar om een balans te vinden tussen de interesses van alle studenten, Nederlands én internationaal. Wij geloven dat diversiteit van culturen en sociaal-economische achtergronden onze educatie verrijken. Daarom staan wij voor een inclusievere universiteit.

Onze raadsleden in het rechtenfaculteit zijn op dit moment bezig met zaken als onderwijs, mentale gezondheid, duurzaamheid, digitalisatie, en diversiteit. We geven om de kwaliteit van je onderwijs, je algemene welzijn, je toekomst en je kansen.

Wij Staan Voor:

 • Transparant en democratisch besluiten nemen
 • Kwaliteit van het onderwijs en academische flexibiliteit
 • Meer diversiteit in de achtergronden van studenten
 • Een balans tussen Nederlandse en internationale belangen
 • Verbeterd studentenwelzijn
 • Duurzaam beleid en in de praktijk

Meer over Inter

SLAAFS

SLAAFS is origineel opgericht uit onvrede met de studentenraad op de FNWI. We zagen dat de verkiezingen niets meer waren dan een populariteitswedstrijd en dat het partijenstelsel er voor zorgde dat niemand zijn eigen verhaal sterk naar voren bracht.

Bij SLAAFS ga je voor jezelf de raad in, je kan je eigen mening naar voren brengen en je leert heel veel in een raadsjaar. Daarom vragen we wel dat je je bestuursbeurs teruggeeft aan de faculteit. We doen dit als partij in de vorm van gratisbierborrels, dit helpt met de populariteitswedstrijd van de verkiezingen, het contact houden met de achterban en om je raadsjaar ook leuk te houden.

Bij SLAAFS kan je op de lijst met je eigen standpunten, je krijgt je eigen posters en je eigen flyers, met jouw mening! Bij SLAAFS komt de persoon met de meeste voorkeurstemmen als eerste in de raad, ongeacht hun positie op de lijst. We zien ons raadswerk en de ervaring als genoeg beloning en geven het geld terug als gratis bier. Je kan ons vinden op de borrel van 3 april, of bereiken via slaafnwi@gmail.com.

Meer over SLAAFS

Red UvA

Red UvA is de enige partij die een uitgesproken activistische houding heeft. Daarmee onderscheiden wij ons sterk van andere partijen. Geloof je na alle verhalen over burn-outs, passieve raadsleden en het gebrek aan macht nog steeds in de medezeggenschap? Dan moet je niet op Red UvA stemmen. Geloof je in solidariteit tussen faculteiten in de strijd tegen rendementsdenken en heb je vertrouwen in mensen met ervaring die daadwerkelijk weten waar ze het over hebben? Dan is Red UvA je stem waard. Wij zullen niet meedoen aan het vijf dagen lang aanschieten van de eerste beste student die door de deur loopt, maar acties organiseren en bijwonen, digitaal informatie over de partij verschaffen en vragen beantwoorden, zoals we ook vorig jaar hebben gedaan.

Red UvA draait zoals vorig jaar niet mee in de studentenraad. Wanneer leden van de partij zetels krijgen, dan geven wij geld wat daarbij komt kijken aan actiegroepen op de universiteit en vluchtelingenorganisaties. Wij doen dit omdat we denken dat het geld daar beter is besteed dan aan de medezeggenschap. Tevens denken wij dat je met acties momenteel meer kan bereiken dan met raadsactiviteiten. We houden dan ook niet op te bestaan na de verkiezingen. We zullen blijven vechten voor een betere universiteit.
 

Meer over Red UvA