Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Collegekaart

Collegekaart

Hoe krijg je een (nieuwe) collegekaart? Waar gebruik je het voor? Hoe en waar laad je tegoed op je collegekaart op? Op deze pagina vind je de antwoorden op vragen die te maken hebben met de UvA-collegekaart.

 • Hoe krijg je een (nieuwe) collegekaart?
  • Wanneer je gaat studeren bij de UvA moet je een collegekaart aanmaken. Hiervoor heb je je UvAnetID nodig (als aankomend UvA-student krijg je per e-mail een inlognaam en wachtwoord toegestuurd).
  • Ga naar mijnuvapas.nl (nieuw venster) om je pasfoto voor de collegekaart te uploaden. Let op: mijnuvapas.nl benader je voor het uploaden van je pasfoto via een laptop of vaste PC. Zorg ervoor dat de pasfoto minimaal aan de onderstaande richtlijnen voldoet:​​​​
  1. Gebruik een duidelijke en recente pasfoto van paspoortkwaliteit (de pasfoto moet scherp en gedetailleerd zijn en voldoende contrast hebben (niet te licht of te donker).
  2. Gebruik een goed gelijkende foto van jezelf.
  3. De pasfoto moet van het bestandtype 'JPEG' zijn.
  4. De pasfoto mag niet kleiner zijn dan 50KB en niet groter dan 3 MB.
  5. Je gezicht is, met kin, mond, neus, ogen en wenkbrauwen, volledig zichtbaar - ook als je hoofd is bedekt - en is recht van voren gefotografeerd.
  6. Het grootste deel van de foto is gevuld met jouw gezicht.
  7. Op de foto staat slechts één persoon.
  8. De foto mag zowel in kleur als zwart-wit zijn.
  9. Foto's met Snapchat (of een gelijksoortig) filter zijn niet bruikbaar.

  ​NB. Je collegekaart wordt ook gebruikt als bewijs van identiteit. Bij een onduidelijke of ongeschikte foto is je kaart niet geldig.

  • Start je in september met je opleiding, en heb je voor 3 september je collegekaart aangevraagd, dan krijg je je kaart thuisgestuurd op het adres dat je in Studielink hebt opgegeven. Let op! Heb je een adres in het buitenland opgegeven? Dan ontvang je via e-mail bericht bij welk servicepunt je de collegekaart kunt ophalen.Heb je na 3 september je collegekaart aangevraagd, dan ligt je kaart klaar bij het Servicepunt van je campus ontvang je bericht per e-mail over wanneer je de kaart kunt ophalen. Hiervoor heb je een geldig identiteitsbewijs nodig (ID, paspoort, rijbewijs). De locaties van de servicepunten vind je hieronder.
  • Wanneer je je collegekaart hebt opgehaald en je deze wilt gebruiken, moet je die eerst activeren bij de balie van REC B/C/D of bij de balie van de Bibliotheek. De locaties vind je hieronder. Hiervoor heb je je nieuwe collegekaart én een geldig identiteitsbewijs nodig (ID, paspoort, rijbewijs). Let op: het activeren van je collegekaart is ook nodig om te kunnen betalen met je collegekaart.
  • Voor o.a. het activeren van je collegekaart kun je bij onderstaande UvA-Servicepunten terecht.
 • Waar gebruik je je collegekaart voor?
  • om je te legitimeren voor onderwijs en studiecentra op alle UvA-locaties. Let opvoor tentamens worden alleen ID, paspoort of rijbewijs gezien als geldige identiteitsbewijzen.
  • om boeken te lenen bij de universiteitsbibliotheek
  • om toegang te krijgen tot fietsenstallingen en parkeergarages in geval van parkeerautorisatie.
  • om korting te krijgen bij o.a. het Universitair Sport Centrum (USC) en CREA.
  • om te betalen bij: 
   - automaten voor warme en koude dranken en snoep
   - printers
   - bibliotheekbalies (naast pinnen)
   - cateringlocaties
 • Wat kun je doen bij verlies of diefstal van je collegekaart?
  • Je kunt je collegekaart blokkeren via mijnuvapas.nl (nieuw venster), op REC B/C/D en bij de balie van de Bibliotheek.
  • Vraag op mijnuvapas.nl (nieuw venster) een nieuwe collegekaart aan (betalen via iDeal). Een nieuwe collegekaart kost €15,- in verband met productie, administratie- en verzendkosten. Met je nieuwe kaart heb je automatisch weer beschikking over je betaaltegoed (als er geen tegoed is afgehaald).
  • Je ontvangt per e-mail bericht wanneer je je nieuwe collegekaart kunt ophalen.
  • Een teruggevonden kaart  laat je deblokkeren door contact op te nemen met de Servicedesk via 020 525 1403 of servicedesk-fs@uva.nl
  • Is je kaart gestolen en heb je een proces-verbaal? Blokkeer je kaart zo snel mogelijk en ga met je proces-verbaal naar een van de servicepunten om gratis een nieuwe collegekaart aan te vragen. Met je nieuwe collegekaart heb je automatisch weer beschikking over je betaaltegoed als er geen tegoed is afgehaald.

Contact Servicedesk Facility Services (FS)

T: 020 525 1403
E: servicedesk-fs@uva.nl

Formulieren voor facilitaire diensten

Een aanvraag doen of storing melden? De status van je melding(en) bekijken? Ga naar www.uva.nl/fs-meldingen (nieuw venster).