Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Nieuwe studenten Wiskunde

Nieuwe studenten Wiskunde

Heb je je voor het studiejaar 2019-2020 voor het eerst ingeschreven voor de opleiding Wiskunde dan vind je hier nuttige informatie over de opleiding.

Heb je vragen over je inschrijving bij de UvA?

Mocht je vragen hebben over je inschrijving bij de UvA, neem dan contact op met de Student Service Desk, Roetersstraat 11 (020 -525 1401).

neem contact op met de Centrale Studenten Service Desk van de UvA

Studiestarter

Hierin vind je nuttige informatie over de opbouw van onze onderwijsprogramma’s, de studiefaciliteiten, de begeleiding vanuit de faculteit en wat er naast je studie te doen is.

Download hier de UvA-Studiestarter 2019-2020 (pdf)

Eerste mailing aankomend studenten

Half juli wordt/is een mailing verstuurd aan aankomend studenten.
Daarin wordt verwezen naar 2 documenten met informatie die je niet mag missen:

  1. Belangrijke opleidingsinformatie – Wiskunde
  2. Informatie van de Studievereniging

Zie de documenten hieronder.

open 'Belangrijke opleidingsinformatie – Wiskunde' (pdf) open hier de brief met informatie over de studievereniging NSA

Dubbele Bachelors

Belangrijke opleidingsinformatie over de dubbele bachelors Wiskunde & Informatica en Wiskunde & Natuur- en Sterrenkunde vind je in de onderstaande links. Ook vind je hier de link naar de brief van de studievereniging van Informatica, de VIA.

open 'Belangrijke opleidingsinformatie dubbele bachelor- Wiskunde & Natuur- en Sterrenkunde' (pdf) open 'Belangrijke opleidingsinformatie dubbele bachelor- Wiskunde & Informatica' (pdf) Brief van de studievereniging van Informatica (VIA)

Opleidingsintroductie

Jaarlijks vindt eind augustus – tijdens de UvA Intreeweek – de introductie van de opleiding plaats in het faculteitsgebouw op Science Park 904. De dag wordt afgesloten met een borrel en barbecue van de studievereniging. Het volledige programma van de introductie van dit studiejaar vind je in de onderstaande link. Let op: dit programma is nog onder voorbehoud.

Het is aan te raden een pinpas mee te nemen naar de introductie van je opleiding, mocht het nodig zijn te betalen voor studiemateriaal.

open hier het document 'Programma Facultaire Introductie Wiskunde' (pdf)

Studiemateriaal en laptop, bestel op tijd!

Boeken en syllabi die je voor de opleiding nodig hebt kun je via de studievereniging bestellen. Zie onderstaande link voor meer informatie.

Verder wordt er van alle eerstejaarsstudenten verwacht dat zij een laptop hebben. De laptop wordt o.a. gebruikt bij (computer)practica. De systeemvereisten voor de laptop zijn via onderstaande link terug te vinden. Software kun je o.a. voordelig aanschaffen via SURF dienst Surfspot Cloud https://www.surfspot.nl/.

Studiemateriaal

Studieprogramma

Je eerste jaar bestaat uit verplichte vakken uit de verschillende leerlijnen. Deze leerlijnen als Algebra, Analyse en Stochastiek worden in de rest van de studie verder uitgebouwd. Zie voor meer informatie onderstaande link.

Studieprogramma bachelor Wiskunde

Studieprogramma dubbele bachelor Wiskunde & Natuur- en Sterrenkunde

Studieprogramma dubbele bachelor Wiskunde & Informatica

Studie & functiebeperking

Als je een lichamelijke beperking of een functiebeperking hebt, aan een chronische ziekte lijdt of psychische problemen ervaart die mogelijk een belemmering voor je studievoortgang kunnen veroorzaken, dan adviseren wij je om dit vroegtijdig door te geven aan de studieadviseur van jouw opleiding: Iris Weitjens-Hettelingh. Er zijn mogelijkheden voor extra ondersteuning en begeleiding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra tentamentijd bij dyslexie, hulp bij studieplanning of aanpassingen tijdens practica.

Wat te doen als je een functiebeperking hebt?

Roosters

De roosters voor het komende studiejaar kun je vinden via DataNose. Als je je UvA-id hebt kun je je persoonlijke rooster zien. De groepsindeling wordt net voor de start van het studiejaar gemaakt. Binnen de opleiding Wiskunde zul je zowel op Science Park (UvA) als de Zuid-as (VU) onderwijs volgen. Klik voor meer informatie hier.

Rooster bachelor Wiskunde

Rooster dubbele bachelor Wis- en Natuurkunde

Rooster dubbele bachelor Wiskunde en Informatica

Studievereniging

Elke opleiding heeft een eigen studievereniging. Voor de wiskunde opleiding is dit de NSA. Zie voor meer informatie onderstaande link.

Studievereniging: NSA

Eerstejaarsweekend

Een eerstejaarsweekend (EJW) mag je als aankomende student van de UvA absoluut niet missen. Ieder jaar organiseren de studieverenigingen van wiskunde, natuur/ en sterrenkunde en scheikunde gezamenlijk een eerstejaarsweekend (EJW). Samen met een aantal begeleidende ouderejaars ga je naar De Klonie in Ellertshaar, Drenthe om daar een weekend lang heel veel lol te hebben en je studiegenoten beter te leren kennen. Dit alles wordt georganiseerd door de KOEST, een commissie van acht scheikunde, wiskunde en natuurkundestudenten.

Open hier de promotiebrief van KOEST met meer informatie over het eerstejaarsweekend.