Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Qualtrics

Laatst gewijzigd op 29-04-2024 17:02
Wil jij voor je onderzoek een online enquête uitzetten? Met Qualtrics kun je eenvoudig enquêtes ontwerpen en afnemen. Qualtrics is beschikbaar voor alle studenten en medewerkers van de UvA.Ga naar Qualtrics
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Wat is Qualtrics?

Qualtrics is een tool waarmee je zowel eenvoudige als complexe vragenlijsten kunt ontwerpen en afnemen. Er zijn allerlei mogelijkheden wat betreft structuur en type vragen. De weergave van de resultaten is helder en eenvoudig te exporteren naar Excel of SPSS.

Data uit Qualtrics opslaan

Als je enquête klaar en afgesloten kan worden, sla dan alle verzamelde data op de juiste manier op, bijvoorbeeld in OneDrive. Het is niet de bedoeling om je data in Qualtrics te bewaren. 

Enquêtes voor niet-wetenschappelijk gebruik

Met Microsoft Forms kun je snel een formulier, enquête of quiz ontwerpen en deze delen met je respondenten. Forms maakt zelf handige diagrammen en grafieken van de resultaten, maar je kunt de data ook downloaden als Excel of .csv bestand voor je eigen analyse. Meer info over FormsExterne link.