info-circle
student.uva.nl is vernieuwd. Lees meer...

Nieuws

Welke opleiding volg je?
search
28 resultatenUvA Placeholder
VPN-software (Pulse Secure) voortaan automatisch geüpdatet18-08-2022
Om over een veilige internetverbinding te beschikken, is het belangrijk dat je altijd de laatste versie van de VPN-software (Pulse Secure) hebt geïnstalleerd. Om dit makkelijker voor je te maken, zorgen we er vanaf nu voor dat de auto-update functionaliteit op je eigen computer standaard aanstaat. Zo beschik je altijd over de nieuwste versie van de VPN-software.
UvA Placeholder
De Opleidingscommissie heeft jou nodig!18-08-2022
Wil jij actief bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van jouw opleiding? Meld je dan aan als lid van jouw Opleidingscommissie.
UvA Placeholder
Prik je eigen bubbel door op Lowlands15-08-2022
De UvA staat komend weekend op Lowlands om jouw online footprint in kaart te brengen. Zo krijgen onderzoekers meer inzicht in online gedrag en jij in de sterkte van je eigen bubbel.
UvA Placeholder
Welkom en succes in dit nieuwe academische jaar 14-08-2022
Binnenkort start een nieuw academisch jaar. Of je nu eerstejaars bent of al jaren rondloopt bij de Universiteit van Amsterdam, de Bibliotheek is er voor je. Ontdek de mogelijkheden en faciliteiten. Van studieplekken verspreid over verschillende locaties in de stad tot hulp bij het vinden van wetenschappelijke literatuur en onderzoeksdata.
UvA Placeholder
Startups krijgen ruimte op toplocatie door samenwerking UvA en Ad Hoc12-08-2022
Het pand BG5 aan de Oudezijds Achterburgwal in de binnenstad, stond sinds eind 2014 leeg. Facility Services en Ad Hoc beheren samen panden om kraak, vandalisme en misbruik te voorkomen. Zij ontwikkelden een nieuw concept. Hierdoor kregen startups vanaf 2019 een unieke kans een kantoor in gebruik te nemen op een toplocatie in de binnenstad.
UvA Placeholder
Waarom luiden universiteiten de noodklok over internationale studenten? 10-08-2022
Geert ten Dam, voorzitter van het College van Bestuur, schuift aan voor een podcast van 'het Parool' over de komst van internationale studenten naar de UvA en Amsterdam en de impact daarvan op het onderwijs, huisvesting en de stad in het algemeen.
UvA Placeholder
UvA op plek 58 van de wereld in QS World University Rankings09-08-2022
De Universiteit van Amsterdam bezet dit jaar een wereldwijde plaats 58 in de World University Rankings 2023 en is daarmee – net als vorig jaar – de hoogste genoteerde Nederlandse universiteit.
UvA Placeholder
Wat leer je in het honoursprogramma en ALF?09-08-2022
Een interview met Jorik van der Schoot over het honoursprogramma en ALF. ‘Je merkt dat er allemaal rechtsgebieden en rechtsverhoudingen door elkaar lopen, dat krijg je niet op een tentamen.’
UvA Placeholder
'Iedere LHBTQ+-student en -medewerker moet zichzelf kunnen zijn aan de UvA.'05-08-2022
Een interview met UvA-medewerkers Jesper van de Vooren & Jessica Fenenga die de deelname van de UvA aan Pride Amsterdam 2022 organiseerden.
UvA Placeholder
‘Leren over verschillende benaderingen is verrijkend en bevrijdend’03-08-2022
‘A nerd’s dream come true’. Rechtenstudenten Vincent, Shahram, Sjors en Ömer ontvingen een beurs van 2000 euro en kozen voor een studie in de Verenigde Staten. ‘Je groeit hier als persoon.’