Informatie

student.uva.nl is vernieuwd. Lees meer...

Nieuws

Welke opleiding volg je?
search
21 resultatenUvA Placeholder
Peter-Paul Verbeek start als nieuwe rector magnificus UvA19-09-2022
1 Oktober aanstaande begint Peter-Paul Verbeek (1970) voor een periode van vier jaar als rector magnificus en lid van het College van Bestuur van de UvA.
UvA Placeholder
Nieuw gascontract Universiteit van Amsterdam15-09-2022
De Universiteit van Amsterdam stapt per 1 januari 2023 over van gasleverancier. De overstap is noodzakelijk omdat de huidige leverancier, DVEP, zich terugtrekt van de Nederlandse markt en geen nieuwe contracten verstrekt. Vanwege de gascrisis zullen de kosten van dit nieuwe contract hoger zijn. Om de kosten te beperken komen er extra energiebesparende maatregelen.
UvA Placeholder
Save the date: Study Abroad Fair 202213-09-2022
Heb je interesse om een deel van je studie virtueel of fysiek in een ander land door te brengen? Kom dan naar de Roeterseilandcampus voor de Study Abroad Fair 2022, het grootste event van de UvA over studeren in het buitenland.
UvA Placeholder
Vertraging in toekennen UvA-accounts aan studenten06-09-2022
Sinds 1 september kan het zijn dat het langer duurt voordat nieuwe studenten toegang krijgen tot hun UvA-account dan vooraf is aangekondigd. Ook het doorvoeren van wijzigingen in UvA-accounts kan langer duren dan normaal.
UvA Placeholder
Doe mee en maak je afval weer bruikbaar06-09-2022
Op 1 september begon onze reis naar minder afval. We houden onze afvalstromen voortaan zuiver, scheiden dit in 4 afvalbakken, laten het gescheiden ophalen en verwerken en maken er nieuwe producten van.
UvA Placeholder
Science Park: Meer dan 200 studieplekken in splinternieuw LAB42 05-09-2022
LAB42 is de nieuwe hub voor talentontwikkeling op het gebied van Digitale Innovatie en AI in Science Park. De Bibliotheek heeft hier 225 nieuwe studieplekken gerealiseerd met oog voor de verschillende behoeften van studenten. Het aanbod varieert van levendige plekken om met anderen te kletsen tot rustige plekken om je af te zonderen van de wereld.
UvA Placeholder
De nieuwe studentensite is live05-09-2022
De studentensite heeft een heel nieuw uiterlijk en een nieuwe navigatie, waardoor je sneller de juiste informatie kan vinden voor jouw opleiding, op één plek.
UvA Placeholder
Create a Course Challenge 2022 van start29-08-2022
Heb jij een origineel idee voor een aanvulling op het curriculum van de UvA? Met het begin van het studiejaar barst de Create a Course Challenge 2022 los! Het IIS daagt alle UvA-studenten uit om ideeën voor een nieuw, interdisciplinair keuzevak in te sturen.
UvA Placeholder
Verdien cadeaubonnen met jouw mening29-08-2022
Wil jij cadeaubonnen verdienen met jouw mening? Meld je dan aan voor het UvA-panel! Als panellid van dit UvA onderzoekspanel kun je meedoen aan onderzoeken wanneer jij het wilt en maak je bij elke deelname kans op een cadeaubon. Je geeft bijvoorbeeld jouw mening over de nieuwe studentenwebsite of het UvA duurzaamheidsbeleid. Zo help jij ons om de universiteit te verbeteren.
UvA Placeholder
Daan Rademaekers begint deze week als de nieuwe UvA-studentassessor29-08-2022
De nieuwe studentassessor hoopt een brug te zijn tussen de studenten en het College van Bestuur. Zijn focuspunten zijn internationaliseren, mentale gezondheid en de effecten van corona op het onderwijs.