Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Event

Ontdek de scriptiesessies: overwin de schrijfblokkade

Laatst gewijzigd op 01-05-2024 10:21
Ontdek de scriptiesessies van de Bibliotheek, die je begeleiden bij het schrijfproces en helpen bij het overwinnen van een schrijfblokkade. Gedurende drie weken werk je samen met medestudenten aan je scriptie, met extra ondersteuning van specialisten. Deze sessies vinden plaats vanaf 29 april, elke maandag, zowel fysiek op Science Park en UB Singel als online via MS Teams.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
06-05-2024 11:00
Einddatum
13-05-2024 18:00
Locatie

Fysiek: Science Park (LAB42, kamer L0.05) en UB Singel (Focusruimte)

Online deelnemen via MS Teams

Elke student kent het moment: de deadline voor de scriptie nadert en de druk neemt toe. Schrijfblokkade en uitstelgedrag liggen op de loer, waardoor het schrijfproces stagneert. 

Afbeelding: Benjamin van der Veen
Afbeelding: Benjamin van der Veen

Deze scriptiesessies bieden een unieke kans om samen met medestudenten en onder begeleiding van specialisten, jouw scriptie succesvol af te ronden. De scriptiesessies vinden plaats vanaf 29 april, elke maandag van 11.00 tot 18.00 uur. Je kunt zowel fysiek aanwezig zijn op onze locaties op Science Park (LAB42, kamer L0.05) en UB Singel (Focusruimte), als online deelnemen via MS Teams. Zo kun je zelf kiezen welke optie het beste bij jou past.

Het programma 

  • 11:00 - 11:30 uur: Introductie en dagplanning 
  • 11:30 - 12:00 uur: Miniworkshop voor het kick-starten van je schrijfproces door docent Wetenschappelijk Schrijven 
  • 12:00 - 18:00 uur: Studiesessie onder leiding van studentenhost. Tutoren van het Schrijfcentrum zijn aanwezig tijdens de sessie. 

Miniworkshops en het Schrijfcentrum 

Afbeelding: Wouter van der Wolk
Afbeelding: Wouter van der Wolk

Elke mini-workshop gaat over een specifieke uitdaging: de schrijfblokkade, het structureren van je verhaallijn en het opzetten van alineastructuur. Tutoren van het Schrijfcentrum zijn tijdens de sessie aanwezig om vragen te beantwoorden over academisch schrijven, structuur, planning en taal. Je kunt je afzonderlijk aanmelden voor één sessie of voor alle drie de sessies.

Voordelen

  • Overwinnen van de schrijfblokkade: De gestructureerde aanpak en regelmatige schrijftijd helpen je om de veelvoorkomende schrijversblokkade te doorbreken.
  • Feedback en ondersteuning: De toegang tot specialisten en de uitwisseling met medestudenten zorgen voor waardevolle feedback en morele ondersteuning.
  • Focus en productiviteit: De focusblokken en de stimulerende omgeving verhogen je productiviteit en helpen je om consistenter aan je scriptie te werken.

Wat is Begeleid Studeren?

Begeleid Studeren is een uniek programma van studiesessies dat door de Bibliotheek is ontwikkeld om jou te ondersteunen tijdens je studie. Naast de scriptiesessies op maandag, kun je ook de reguliere studiesessies volgen op dinsdag, woensdag en donderdag.

Kijk ook bij

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens