Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Diverse en inclusieve communities

Laatst gewijzigd op 15-02-2024 09:46
Er zijn verschillende communities op de UvA om ervoor te zorgen dat jij je hier thuis voelt.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Om ervoor te zorgen dat alle studenten zich thuis voelen op de universiteit, zijn er verschillende communities voor waar jij je bij aan kunt sluiten. Deze (sociale) netwerken bieden je een kans om anderen te leren kennen, samen te komen en je ervaringen te delen.

UvA Pride

UvA PrideExterne link is een sociaal netwerk, kenniscentrum en emancipatiebeweging voor de LGBTQ+ community binnen de Universiteit van Amsterdam.

UvA IDEAs

UvA IDEAs is een platform dat gerund wordt door studenten met een functiebeperking die zich inzetten voor een toegankelijke en inclusieve UvA.  Ze zijn er voor alle studenten met een functiebeperking en/of chronische ziekte die graag gelijkgestemden willen ontmoeten. 

Caribisch-Nederlandse studenten

Bij HvantiExterne link helpen Caribisch-Nederlandse studenten elkaar met studeren, wonen en leven in Nederland. 

Surinaamse studenten

Speciaal voor Surinaamse studenten die in Nederland willen studeren bestaat ‘Succesvol van Suriname naar de UvA’. Er zijn onder meer beurzen voor Surinaamse studenten die in financiële problemen dreigen te komen

Ondersteuning voor vluchtelingen

Voor vluchtelingen die willen studeren aan de Universiteit van Amsterdam of bij de universiteit werkervaring op willen doen, bestaan verschillende initiatieven. Meer informatie voor vluchtelingen (in het Engels)Externe link is te vinden op uva.nl

CARE Amsterdam

CAREExterne link is een initiatief dat ondersteuning en safe spaces biedt voor slachtoffers-overlevenden van seksueel geweld en BIPOC-studenten.