Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Studentensite Faculteit der Geesteswetenschappen

Uitgelicht

Voorlichtingssessies uitwisseling Europa

Overweeg je een periode in het buitenland door te brengen? De deadline voor een uitwisseling in Europa is 1 maart. Bezoek in februari de voorlichtingsessies!

Meld je aan voor het U-Bal

Vrijdag 13 maart vanaf 20.00. Locatie: VOX-POP. Thema: rebellen en dwarsdenkers. Inclusief open podium waaraan studenten en medewerkers kunnen meedoen! Aanmelden kan tot 21 februari.
Explore Days HumanitiesLab
Op 2 en 9 maart organiseert Humanities Lab AVS een tweedaagse training waarin je kunt ontdekken of ondernemerschap iets voor jou is. Tijdens de training kom je onder andere in contact met ondernemers en krijg je tips hoe je een business idee kan pitchen.
Overig nieuws Volledige nieuwslijst
14 februari 2020
Het ss Rotterdam, voormalig passagiers- en cruiseschip van de Holland-Amerika Lijn, zit vol met bijzondere kunst uit de jaren vijftig. Hoe zorgen we ervoor dat die goed bewaard blijft? Tijdens een zesdaagse workshop ...
12 februari 2020
Per 15 februari is emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse letterkunde Marita Mathijsen benoemd tot vertrouwenspersoon van de FGw.
10 februari 2020
Voor de descriptieve grammatica van Nederlandse Gebarentaal (NGT) doet Ulrika Klomp onderzoek naar verschillende grammaticale fenomenen in NGT. Onlangs publiceerde ze een artikel over de gebaren en ...
A-Z
In de A-Z-lijst vind je informatie over onder andere inschrijving en toelating, afstuderen en UvA-faciliteiten.

Meest gezocht

E-mail voor studenten

Als UvA-student kun je een studentenmailadres activeren. De UvA maakt voor de studentenmail gebruik van G Suite for Education.

Bindend Studieadvies (BSA)

Met het BSA wordt vastgesteld in hoeverre je - na het doorlopen van het eerste jaar van de studie – de motivatie en capaciteiten bezit om te slagen in de opleiding.

Draadloos internet

Via het draadloos netwerk eduroam geniet je niet alleen bij de UvA, maar ook bij talloze andere instellingen wereldwijd van snelle wifi.

Contact

Onderwijsbalie
Met je studiegerelateerde vragen kun je langskomen bij de Onderwijsbalie. De Onderwijsbalie van de faculteit vind je in BG2 op het Turfdraagsterpad 15-17.
Studieadviseurs
Bekijk hier de contactgegevens en spreekuren van de studieadviseur van jouw opleiding.