Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

De studentenpartijen UvASociaal, Inter en De Vrije Student doen mee aan de verkiezingen voor de Facultaire Studentenraad van de FMG. Op deze pagina vind je meer over waar deze partijen precies voor staan.

UvASociaal

Diversiteit, duurzaamheid, toegankelijkheid en transparantie, dat zijn de UvASociaal kernpijlers. We zijn in 2006 opgericht en werken sindsdien om de mening van de gemiddelde te laten horen

in het besluitvormingsproces van de universiteit. Ons doel is een universiteit die als een democratische en inclusieve gemeenschap bestaat met eerlijke kansen voor iedereen. Deze gemeenschap is bij uitstek een waar toegankelijkheid van het hoger onderwijs en de kwaliteit van het onderwijs de prioriteit is, en ook zo zal blijven. Onze leden vinden dat dat we een cruciale rol spelen bij het verbeteren van de universiteit en we verwelkomen iedereen die denkt dat ze ons kunnen helpen om studenten te vertegenwoordigen.

Enkele voorbeelden van waar we voor staan::

  • De mogelijkheid om te studeren ongeacht iemands sociaal-economische achtergrond

  • Voorstellen zoals de Green Commitment om de ecologische voetafdruk van de

  • universiteit en studentenverenigingen te verminderen

  • Een kleiner aantal studenten in lessen en colleges

  • Een groter budget voor lesgeven en een verbetering van diens kwaliteit

  • Meer blended learning in ons onderwijs (opnames van colleges, online quizzen)

Inter

Wij zijn een studentenpartij aan de Universiteit van Amsterdam die werkt aan het opschalen van transparantie binnen onze universiteit en om jullie studentenervaring te verbeteren. We zijn divers, nieuwsgierig, ambitieus en vastberaden om te zorgen dat binnen de UvA deze waarden worden overgenomen. We geloven in meer betrokkenheid van studenten bij universiteits politiek, om te zorgen voor een interactieve interconnected institutie. We streven om het gat tussen medezeggenschap en de studentencommunity te verkleinen door directe en transparante democratie. We zoeken naar oplossingen waarbij alle studenten baat hebben. De vijf kernwaarden voor Inter zijn: transparant en democratisch bestuur, kwaliteit van het onderwijs en academische flexibiliteit, een diverse achtergrond van de studenten gemeenschap, verbetering van studenten welzijn en duurzaam ondernemen en handelen.

De Vrije Student

De Vrije Student zet de student voorop. Dat betekent dat wij willen dat alle hoorcolleges online komen, dat er meer studieplekken komen en dat we tegen negatieve gevolgen van internationalisering zijn. Wij vinden het belangrijk dat jij jezelf maximaal kunt ontplooien tijdens je studententijd. Student zijn is meer dan studeren, het houdt ook in dat je de mogelijkheid moet hebben om een bestuursjaar te doen, om een bijbaan te hebben of van je vrije tijd te genieten! Die ruimte willen wij je gunnen door digitaal en, als het moet, om vanuit huis te studeren. 

Tegelijkertijd zijn we voor een realistische universiteit: natuurlijk, we hebben niets tegen genderneutrale WC’s en vegan eten in de kantine, maar kan het geld niet beter eerst aan andere zaken worden besteed? Wij zeggen: eerst moeten er meer studieruimtes komen en moeten alle hoorcolleges online, daarna de andere zaken. Zo onderscheiden wij ons van andere partijen.

020Together

020Together is de nieuwste studentenpartij voor de 2020 FMG studentenraad verkiezingen. Vechten voor inclusie en bottom-up verandering die een daadwerkelijke impact maakt is onze ambitie. Hierom noemen wij onszelf een progressief pragmatische partij. Dit is gebaseerd op twee principes. Het progressieve principe is ons geloof in bottom-up democratie, en zorg voor het collectief en haar omgeving. Het pragmatische principe is het begrijpen van- en het rekening houden met institutionele beperkingen, kosten, baten en onbedoelde consequenties als gevolg van onze acties. Met deze principes in het achterhoofd, willen wij de studententijd voor alle studenten nog beter maken, waarbij de focus ligt op de drie belangrijkste pijlers: integratie, huisvesting en werk.