Welke opleiding volg je?

Global Exchange Programme

Laatst gewijzigd op 22-11-2022
De UvA heeft afspraken met meer dan 90 universiteiten buiten Europa over uitwisselingen: het Global Exchange Programme.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Wat is het Global Exchange Programme?

Het Global Exchange Programme omvat meer dan 90 universiteiten buiten Europa. In de overeenkomst tussen de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de buitenlandse universiteit zijn er afspraken gemaakt over de toegangseisen, mogelijke studiegebieden, de duur van de studieperiode en het aantal studenten dat per jaar wordt uitgewisseld.

Studenten van alle studiegebieden komen in aanmerking voor deze uitwisselingsprogramma’s, behalve als jouw faculteit of de gastuniversiteit beperkingen heeft ingesteld.

Bestemmingen

Toelatingseisen

Om je aan te melden voor het Global Exchange Programma, moet je voldoen aan de toelatingseisen voor deelname aan een uitwisselingsprogramma, zoals dit per bestemming staat vermeld op de UvA WereldkaartExterne link en de pagina bestemmingen. Belangrijk om te weten is dat je maar één keer op uitwisseling naar dezelfde partneruniversiteit kunt gaan en dat je als UvA-student collegegeld betaalt aan de Universiteit van Amsterdam en geen collegegeld hoeft te betalen aan de partneruniversiteit.

Aanmelden 

Voor uitwisselingen in het studiejaar 2023-2024 geldt voor alle bestemmingen één aanmeldprocedure. Dat maakt het makkelijk om je aan te melden. Je kunt maximaal vijf bestemmingen per ronde opgeven waar je naartoe zou willen. Meer informatie over de aanmeldingsprocedure kun je vinden op de pagina aanmelden.

Voorwaarden

Als we je een uitwisselingsplek kunnen aanbieden, dien je akkoord te gaan met de Voorwaarden van het Global Exchange Programme (pdf) (alleen in het Engels beschikbaar).

Uitwisseling en COVID-19

We hopen dat de gevolgen van COVID-19 voor uitwisselingen in 2022-2023 minimaal zullen zijn. We kunnen hierin echter geen garanties geven. Op dit moment gaan we door met de voorlichtingen en aanmeldingen voor uitwisselingen in het academisch jaar 2023-2024.

Contact

Bureau Internationale Studentenzaken (BIS)

Heb je algemene vragen over studeren in het buitenland of over het kiezen van vakken tijdens je uitwisseling? Neem contact op met je International Office

Al geplaatst in het Global Exchange Programme of heb je een specifieke vraag over onze andere korte internationale programma's? Neem contact op. 

Contactgegevens