Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Masterfase

Alle opleidingen aan de UvA zijn opgesplitst in een bachelor- en een mastergedeelte. Door deze nieuwe structuur wordt het hoger onderwijs flexibeler: misschien heb je voor het werk dat je wilt doen genoeg aan een bachelordiploma of wil je eerst een aantal jaar werken of reizen voordat je aan een masteropleiding begint.

Alumni

De meeste studenten kiezen er voor om na hun bachelor Future Planet Studies een master te volgen. In alle gevallen is het verstandig om je al vroeg te oriënteren op de mogelijkheden. Elke master heeft vanaf 2014-2015 namelijk het recht om toelatingseisen te stellen aan aankomende studenten. Hoe vroeger je op de hoogte bent van de eventuele eisen van jouw voorkeursmaster, hoe beter je daar op in kan spelen. Je kunt bijvoorbeeld je keuzeruimte strategisch inzetten of extracurriculare vakken volgen.

Wat onze alumni zijn gaan doen na hun bachelor kun je zien in onderstaand bestand. 

Verder met een master

Als je een volledig academische opleiding wilt volgen, dan kies je na de bachelor een masteropleiding. Het aanbod is enorm: je kunt niet alleen kiezen uit het masteraanbod bij de UvA, maar ook uit dat van andere universiteiten, in binnen- en buitenland. Wat voor soort master dat wordt, hangt natuurlijk voor een groot deel af van je interesses. Je kunt verder gaan met een monodisciplinaire master maar natuurlijk ook kiezen voor een van de interdisciplinaire masteropleidingen, Engels- of Nederlandstalig.

Promoveren, voor de klas of...

Wil je doorgaan in wetenschappelijk onderzoek? Dan is een onderzoeksmaster daarvoor uitermate geschikt, deze masters zijn een perfecte voorbereiding op een promotietraject. Zoek je iets wat meer op de praktijk is gericht? Kies dan voor een duale master. Deze masters hebben een unieke combinatie van leren en werken en vormen daarmee een perfecte academische voorbereiding op een bepaald beroep. Maar misschien gaat je interesse meer uit naar het onderwijs. Na een aantal aansluitende masters is het mogelijk de eenjarige lerarenopleiding (tweejarig in deeltijd) bij het Instituut voor de Lerarenopleiding (ILO) te volgen. Het ILO verzorgt eerstegraads lerarenopleidingen in 23 middelbare-schoolvakken. Neem voor vragen contact op met het ILO-onderwijsbureau.

Aansluitende masters

Welke master je na de bachelortrack Future Planet Studies kunt gaan doen, hangt af van je gekozen major en interesse. Je kunt kiezen voor een master die in het verlengde ligt van je major of je kiest een interdisciplinaire master. Na een major Ecologie kun je bijvoorbeeld verder met de master Biological Sciences of de master Life Sciences. Na een major Politicologie kun je een master International Relations volgen. Je kunt niet alleen kiezen voor de voor de hand liggende masters aan de UvA, maar ook voor (interdisciplinaire) masters aan andere universiteiten.