Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Centrale Studentenraad

De Centrale Studentenraad (CSR) is het hoogste inspraakorgaan voor studenten binnen de UvA. De CSR overlegt met het College van Bestuur (CvB) en vertegenwoordigt alle studenten van de UvA.

De 14 leden van de CSR worden elk jaar democratisch gekozen. 7 leden worden direct verkozen en 7 leden zijn afgevaardigd vanuit de facultaire raden. Zo is er nauw contact tussen de verschillende studentenraden en kunnen problemen die spelen binnen de faculteiten eerder en beter worden aangepakt.

Als medezeggenschapsorgaan heeft de CSR:

  • Adviesrecht: dit betekent dat de CSR bij bepaalde beslissingen geraadpleegd moet worden. De CSR reageert met een advies. Dit advies is niet bindend, maar moet wel in overweging genomen worden bij de besluitvorming.
  • Instemmingsrecht: dit betekent dat de CSR toestemming moet geven voordat het beleid rechtsgeldig en dus bindend is.

De rector magnificus is namens het College van Bestuur (CvB) gesprekspartner van de CSR. Daarnaast is de Centrale Ondernemingsraad (COR), die bestaat uit (gekozen) UvA-medewerkers, een belangrijke gesprekspartner. Samen met hen vormt de CSR de gezamenlijke vergadering (GV). De GV heeft op een aantal onderwerpen instemmingsrecht.

Contact

Crea STUC (kamer 1.16)
Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam
T: +31 (0)20 525 3726
E: csr@studentenraad.nl