Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Tentamenperiode (22 mei – 1 juni): langere openingstijden en meer studiezalen

Gepubliceerd op 10-05-2023 12:54
De Bibliotheek biedt extra studieplekken en langere openingstijden. Verschillende onderwijszalen zijn beschikbaar om te studeren en ook de Posthoornkerk wordt gebruikt als studieplek. Drukte-indicators geven een actueel overzicht van de beschikbare studieplekken. Tijdens de tentamenperiode is er ook ruimte voor gezelligheid: op dinsdag 30 mei vindt het UB Diner weer plaats op de UB Singel.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Openingstijden en drukte-indicatoren

Voor tijdens de tentamenperiode is het prettig om van tevoren te weten welke locatie het minst druk is en om te controleren of er voldoende ruimte is in je favoriete studieruimte. De Bibliotheek heeft drukte-indicatoren, die een live weergave geven van de bezetting van alle ruimtes met studieplekken.

Zie voor de gewijzigde openingstijden en drukte-indicators de studieplekkenpaginaExterne link en houd de informatieschermen op de campus in de gaten voor de extra studiezalen.

Studeren in de stilte van een kerk

Wie op zoek is naar een bijzondere studieplek kan van vrijdag 26 tot en met dinsdag 30 mei terecht in de Posthoornkerk. Van 09.00 - 19.00 uur zijn er 95 studieplekken beschikbaar. Er is gratis koffie, thee en wifi.

Reserveren is nodig: Reserveer een studieplekExterne link.

Online Study Space tijdens tentamenperiode

Bereik je optimale focus tijdens de begeleide studiesessies van de Online Study Space. De studeersessies, Study-SOS genoemd, vinden van 10.00 tot 22.00 uur plaats onder begeleiding van een studentenhost. De sessies zijn zowel fysiek in de UB Singel als online.

De host zorgt voor een afleidingsvrije omgeving waarin je gericht aan je doelen werkt. Elke sessie omvat plannen, studeren, reflecteren en pauzeren met het oog op jouw welzijn tijdens deze stressvolle periode. Je krijgt ook hulp bij het zoeken naar bronnen, citeren en academisch schrijven.

Geef je op voor Studie-SOSExterne link

Schuif aan bij het UB Diner 

Studenten bij het UB Diner.
Studenten bij het UB Diner. Afbeelding: Marta Adsarias

Tijdens de tentamenperiode, op dinsdag 30 mei, is er weer een UB Diner. Een gezellig diner van een uur. In deze vijfde editie staat Mexico centraal en is er een recept uitgekozen uit de omvangrijke culinaire collectie van het Allard Pierson.

Het menu bestaat uit veganistische linzenstoofpot met pure chocolade en kaneel, met geroosterde wortel en zuurdesembrood als bijgerecht. Er wordt een korte inleiding gegeven door Henkjan Laats van het CacaomuseumExterne link

De kosten voor dit speciale diner bedragen 5 euro. Je reservering is pas definitief als de betaling voldaan is. Betalen kan bij de informatiebalie van de UB Singel (eerste etage) vanaf 23 mei.

Toegangsbeleid aangescherpt 

Tijdens tentamenperiodes geldt een aangescherpt toegangsbeleidExterne link. Houd er rekening mee dat de Bibliotheek alleen toegankelijk is met een geldige UvA studenten- of medewerkerskaart.

Kijk ook bij

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens