Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Tentamenperiode (20 – 30 maart): langere openingstijden en extra studiezalen

Gepubliceerd op 17-01-2023 12:49
De Bibliotheek biedt extra studieplekken en langere openingstijden. Verschillende onderwijszalen zijn beschikbaar om te studeren en wordt de Posthoornkerk ook gebruikt als studieplek. Drukte-indicators geven een actueel overzicht af van de beschikbare studieplekken. Ook tijdens de tentamenperiode is er ruimte voor gezelligheid: op dinsdag 28 maart vindt het UB Diner weer plaats op de UB Singel.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Openingstijden en drukte-indicatoren

Tijdens de tentamenperiode is het vooral belangrijk om van tevoren te weten welke locatie het minst druk is of om te controleren of er voldoende ruimte is in je favoriete studieruimte. De Bibliotheek heeft drukte-indicatoren, die een live weergave geven van de bezetting van alle ruimtes met studieplekken. 

Zie voor de gewijzigde openingstijden en drukte-indicatoren in de studieplekkenpaginaExterne link en houd de informatieschermen op de campus in de gaten voor de extra studiezalen. Voor het boeken van onderwijsruimtes om in te studeren zie MapiqExterne link, informeer bij je studievereniging of aan de bibliotheekbalie.  

Studeren in de stilte van een kerk 

Wie op zoek is naar een bijzondere studieplek kan van maandag 20 tot en met woensdag 22 maart terecht in de Posthoornkerk. Van 09.00 - 19.00 uur zijn er 75 studieplekken beschikbaar. Er is gratis koffie, thee en wifi.  Reserveren is nodig: Reserveer een studieplek Externe link 

Online Study Space tijdens tentamenperiode 

Bereik je optimale focus tijdens de hybride studiesessies van de Online Study Space. De samenstudeersessies, Study-SOS genoemd, vinden van 10:00 tot 22:00 plaats onder leiding van een studentenhost. Deze keer zijn de sessies zowel fysiek in de UB Singel als online. De host zorgt voor een afleidingsvrije omgeving waarin je gericht aan je doelen werkt.  Geef je op voor Studie-SOS  Externe link 

Schuif aan bij het UB Diner 

Afbeelding: Alex G on Unsplash
Afbeelding: Alex G on Unsplash

Tijdens de tentamenperiode, op dinsdag 28 maart, is het weer het UB Diner. Een gezellig diner van een uur.  Deze editie wordt het recept gekozen door een UvA-student uit de uitgebreide culinaire collectie van Allard Pierson.  De feestelijke maaltijd, bestaande uit kleine gerechtjes die je deelt met je tafelgenoten.  

De kosten voor dit speciale diner bedragen 5 euro. Je reservering is pas definitief als de betaling voldaan is. Dus zorg dat je vóór 25 maart aan de info-balie op de eerste etage van de UB je kaartje betaalt. Meld je aan!Externe link

Toegangsbeleid aangescherpt 

Tijdens tentamenperiodes geldt een aangescherpt toegangsbeleidExterne link. Houd er rekening mee dat de Bibliotheek alleen toegankelijk is met een geldige UvA studenten- of medewerkerskaart.  

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens