Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Vakaanmelding

Vakaanmelding

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Elk semester meld je je tijdens de aanmeldperiode aan voor vakken. Deze vakaanmelding heb je nodig om onderwijs te kunnen volgen. Met een vakaanmelding ben je ook meteen aangemeld voor de eerste kans van het tentamen en de Canvaspagina van het vak.

 • Bachelorvakaanmelding semester 1, blok 1 en 2, 2020-2021

  Op dit moment wordt er hard gewerkt om geschikte roosters te maken voor het nieuwe collegejaar. De bachelorvakaanmelding, semester 1 blok 1 en 2 loopt van 9 juni tot en met 23 juni en dan is er nog niet bekend hoe de roosters eruit komen te zien.  Om die reden vragen we je, slechts voor de vakken aan te melden die je wilt gaan volgen. Je hebt dan gegarandeerd plek in het onderwijs. Volg onderstaand stappenplan om je aan te melden voor die vakken.

  Uiterlijk twee weken voor start onderwijs wordt bekend gemaakt voor welke werkgroepen je bent ingedeeld.

  Stappenplan bachelorvakaanmelding semester 1, blok 1 en 2

  Stap 1: Schrijf je  voor je opleiding in via Studielink

  Doe een verzoek tot herinschrijven voor je bacheloropleiding via Studielink. Alleen als je een verzoek tot herinschrijven hebt gedaan via Studielink kun je je aanmelden voor vakken voor aankomend collegejaar. Het kan tot 48 uur duren voordat je verzoek tot herinschrijven is verwerkt (en je je kan aanmelden voor vakken), zorg dus dat je dit op tijd regelt.

  StudielinkMeer over DigiD

  Stap 2: Kies je vakken

  Ga naar de Studiegids, zoek je opleiding en kies je vakken.

  Stap 3: Voeg je vakken toe aan de Planner

  Ga naar uva.nl/vakaanmelden, zoek je vakken en klik op ‘Toevoegen’.

  Kies tijdens de vakaanmelperiode voor een van de volgende categorieën:

  • Werkgroep A: je volgt dit vak voor de eerste keer.
  • Werkgroep B: je hebt al eerder tentamen gedaan voor dit vak, maar wil opnieuw deelnemen aan het onderwijs.
  • TGOW (tentamen geen onderwijs): je wil wel toegang tot het onderwijsmateriaal op Canvas en het tentamen maken, maar niet actief deelnemen aan het werkgroeponderwijs. Voor vakken met een aanwezigheidsplicht is deze optie niet mogelijk.

  Stap 4: Voltooi je vakaanmelding

  Ga naar tabblad Planner, vink bij je vakken de gewenste werkgroep (WG) aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op ‘OK’.

  Stap 5: Controleer je vakaanmelding

  Ga naar tabblad 'Overzicht Aanmeldingen’ en controleer je vakaanmeldingen.

 • Mastervakaanmelding semester 1, 2020-2021

  In deze buitengewone tijd hebben wij bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid besloten om dit semester de vakaanmelding in verschillende fases op te delen. Deze aanpak biedt jou de zekerheid van een plek in het vak en ons de gelegenheid om beter te kunnen plannen en organiseren.

  De vakaanmelding voor semester 1 2020-2021 zal daarom plaatsvinden in verschillende fases. Regel je vakaanmelding tijdens fase 1, alleen dan heb je gegarandeerd een plaats in een werkgroep van dat vak tijdens de aanmelding in fase 2.

  De vakaanmelding bestaat uit de volgende fases:

  • Fase 1: Vanaf dinsdag 7 juli (13.00) tot en met 17 juli (13.00) meld je je aan voor de vakken die je wilt volgen in semester 1.
  • Fase 2:  Vanaf dinsdag 11 augustus (13.00) tot en met maandag 17 augustus (13.00) meld je je aan voor de bijbehorende werkgroepen van blok 1.
  • Fase 3: Voor de bijbehorende werkgroepen van blok 2 en 3 meld je je aan tijdens het studiejaar, hoogstwaarschijnlijk in september.

  Stappenplan mastervakaanmelding semester 1, blok 1 en 2

  Fase 1 (juli)

  Stap 1: Schrijf je  voor je opleiding in via Studielink

  Schrijf je via Studielink in voor de opleiding bij de UvA. Hiervoor heb je je DigiD nodig.* Na inschrijving via Studielink kan het tot 48 uur duren voordat je je kunt aanmelden voor vakken. Met een voorlopige aanmelding in Studielink kun je je al wel aanmelden voor vakken.

  * Bij aanvraag of wijziging van een DigiD ontvang je binnen 5 dagen een activeringscode.

  Meer over DigiD

  Stap 2: Kies je vakken

  Ga naar de Studiegids, zoek je opleiding en kies je vakken. 

  Stap 3: Voeg je vakken toe aan de Planner

  Ga naar uva.nl/vakaanmelden, zoek je vakken en klik op ‘Toevoegen’.

  Stap 4: Voltooi je vakaanmelding tijdens fase 1

  Ga naar tabblad Planner, vink bij je vakken de gewenste werkgroep (WGA/TGOW/ONL) aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op ‘OK’.  De toelichtende tekst in de planner is onduidelijk, dus kijk alleen naar de eerste kolom (vaknaam + tussen haakjes WGA/TGOW/ONL).

  Kies tijdens fase 1 voor een van de volgende categorieën:

  • WGA: meld je aan voor werkgroep WGA als je aan onderwijs deel wilt nemen (deels online, deels op locatie).
  • TGOW: bedoeld voor studenten die het onderwijs al eerder hebben gevolgd en alleen nog het tentamen hoeven doen. Voor vakken met een aanwezigheidsplicht is deze optie niet mogelijk.
  • ONL (online): voor studenten die niet naar Nederland kunnen komen. Deze mogelijkheid wordt enkel getoond bij de vakken van onze Engelstalige masteropleidingen.

  Onder tabblad 'Overzicht Aanmeldingen' vind je altijd al je vakaanmeldingen. Als je een geldige vakaanmelding doet tijdens fase 1, heb je gegarandeerd een plek in een werkgroep in fase 2. 

  Fase 2 en 3 (augustus en september)

  Stap 5: Bekijk je rooster

  Ga naar tabblad Planner en bekijk het rooster van je vakken via 'Toon rooster'. Stel een rooster samen met de werkgroepen van jouw voorkeur. Zorg dat je overlap tussen colleges en tentamens van verschillende vakken voorkomt.

  Kijk voor meer informatie en een instructiefilmpje over het rooster in de A-Z-lijst onder Rooster.

  Stap 6: Voltooi je vakaanmelding tijdens de vakaanmeldperiode

  Ga naar het tabblad Planner, zodra fase 2 of 3 is aangevangen, vink bij je vakken de gewenste werkgroep (WG) aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op 'OK'. 

  Tijdens fase 2 (11 t/m 17 augustus) kun je je alleen aanmelden voor vakken als je een geldige aanmelding hebt gedaan in fase 1. Studenten die zich tijdens fase 1 niet hebben aangemeld voor (alle) vakken, kunnen zich eind augustus nog aanmelden voor werkgroepen van blok 1, daar waar nog plaatsen beschikbaar zijn.

  Stap 7: Controleer je vakaanmelding

  Ga naar tabblad 'Overzicht Aanmeldingen’ en controleer je vakaanmeldingen.

 • Vragen?

  Vragen?

  Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen? Kijk dan bij de Veelgestelde vragen of jouw vraag al eerder gesteld is. Mocht het antwoord op jouw vraag er niet tussen staan, neem dan contact op met de Onderwijsbalie.