Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Studieprogramma en keuzeruimte

Laatst gewijzigd op 11-06-2024 15:15
Binnen je curriculum heb je vaste en vrije studieonderdelen. Wil jij je verdiepen in een ander vakgebied? Aan de UvA of een andere universiteit? Wil je een stage volgen of misschien zelfs studeren in het buitenland? De meeste bacheloropleidingen en een aantal masteropleidingen bieden keuzeruimte. Er zijn verschillende mogelijkheden per opleiding om je keuzeruimte in te vullen. Bekijk je opties.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
  • HonoursprogrammaHet honoursprogramma biedt je de mogelijkheid om je leerstof extra te verdiepen en te verbreden. Wil je meer halen uit je opleiding? Misschien is een honoursprogramma dan iets voor jou!
  • StageStagelopen kan tijdens of na je bachelor of master. Meestal is de stage een keuzevak of extracurriculair. Bij sommige opleidingen is de stage verplicht.
  • Studeren in het buitenlandAls UvA-student heb je de mogelijkheid om je grenzen te verleggen door een periode aan een buitenlandse universiteit te studeren, stage of onderzoek te doen in het buitenland of een summer school te volgen. Een onvergetelijke ervaring waarmee je je studie verrijkt, je carrièremogelijkheden verbetert en jezelf ontwikkelt. Check of een buitenlandervaring iets voor jou is.
  • Leraar wordenVan een minor tot een master, de UvA biedt verschillende mogelijkheden als je overweegt om leraar te worden in het voortgezet onderwijs of basisonderwijs.