Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Je vakken plannen

Laatst gewijzigd op 09-04-2024 16:42
Heb je geen overzicht meer van de vakken die je nog moet afronden om af te studeren? Het helpt om een jaarplanning te maken.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Zelf een jaarplanning maken

Een jaarplanning geeft je een overzicht van alle vakken en overige onderdelen die je nog moet doen om te kunnen afstuderen. Als je het jaarschema (pdf) downloadt en invult, zie je jouw eigen studieplanning op papier. Dit geeft vaak een beter inzicht in hoe lang je nog bezig zult zijn met studeren dan wanneer je de planning alleen in je hoofd hebt zitten.

Tips:

  • Geef je plan weer in het bovengenoemde schema en plan niet meer dan 12 EC in de 8-weekse periodes en 6 EC in de 4-weeks periodes.
  • Plan de vakken die je niet hebt gehaald ook in het schema en volg de colleges opnieuw.
  • Het is raadzaam je zoveel mogelijk aan de volgorde van het programma te houden, een vak dat in een hoger jaar wordt gegeven gaat mogelijk dieper in op de stof uit een eerder jaar. Geef dus voorrang aan eerstejaarsvakken. Dit kan betekenen dat een tweedejaars vak opschuift naar jouw derde studiejaar en een derdejaars vak naar jouw vierde studiejaar.
  • Zorg dat je aan de ingangseisen van (tweede- en derdejaars) vakken voldoet, want anders mag je het vak niet volgen. In de studiegids kan je deze eisen van elk vak terugvinden.
  • Sommige studenten maken een te optimistische planning of proberen koste wat het kost een opgelopen achterstand in te halen, waardoor ze de studielast niet aankunnen. Gebeurt dit ook bij jou? Pas je planning dan aan.

Heb je moeite met het maken van een planning of levert deze je stress op? Heb je andere vragen? Maak dan een afspraak bij de studieadviseur. Zij onderzoeken samen met jou wat er aan de hand is en maken een plan dat jou verder helpt.