Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Studieplanner - bachelor rechten

Studieplanner - bachelor rechten

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Rechten studeren vereist een goede planning. Als rechtenstudent aan de UvA kun je de Studieplanner gebruiken om een goed overzicht te krijgen van je rooster.

Rooster

Maak een studieplanning

Hieronder vind je een studieplanner. Vul deze in en neem het mee naar de studieadviseur om je studieplanning te bespreken.

Het invullen van de studieplanner wijst zich vanzelf:

  • Vul alle vakken in die je voorafgaand aan het betreffende studiejaar nog niet hebt gehaald, dus ook de vakken die je alleen nog maar hoeft te herkansen.
  • Zorg ervoor dat de studielast per onderwijsblok niet te hoog wordt. Bij een voltijd studielast volg je maximaal voor 12 EC aan vakken in een onderwijsblok van 8 weken, en maximaal 6 EC aan vakken in een blok van 4 weken. De studieplanner geeft het aan als je te veel vakken opvoert.

Ben je voor september 2017 begonnen met je studie? Vul dan eerst de rekenhulp in, deze vind je op het tweede tabblad van de studieplanner.

Studieplanner met rekenhulp

Goed plannen is essentieel

Er is duidelijk een positieve samenhang tussen het goed plannen van de studie en studiesucces. Goede planners behalen vaker betere resultaten dan slechte planners. Door slecht te plannen hoopt het werk zich op en blijft er onvoldoende voorbereidingstijd over. Dit heeft negatieve gevolgen voor je manier van studeren, je concentratie en je motivatie. Ook omdat de tijd tussen de onderwijsperiode en de tentamens erg kort is.

Neem de volgende zaken mee in je planning:

Enkele aanbevelingen

  • Probeer niet koste wat het kost een opgelopen achterstand in te halen. Bij een flinke achterstand is het noodzakelijk om een nieuwe maar realistische planning te maken bij voorkeur met een studieadviseur.
  • Het is raadzaam je zoveel mogelijk aan de volgorde van het programma te houden, een vak dat in een hoger jaar wordt gegeven gaat mogelijk dieper in op de stof uit een eerder jaar.
  • Indien je planning erg gaat afwijken van het reguliere programma, neem dan contact op met een studieadviseur.

Vragen?

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen over de studieplanner. Neem dan contact op met de studieadviseurs.

Gerelateerde onderwerpen