Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Voortgangscontrole

Het kan zijn dat je door een overgangsregeling of andere uitzonderlijke situatie niet zeker weet of je studieprogramma aan de gestelde eisen voldoet. Om dit te controleren, kun je een voortgangscontrole aanvragen.

De onderwijsadministratie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid controleert dan aan de hand van de vakken die je al hebt gevolgd en de vakken die je nog wil volgen of je geplande studieprogramma voldoet aan alle voorwaarden die in de Onderwijs- en Examenregeling zijn gesteld. Zo kom je bij je afstuderen niet voor verrassingen te staan en heb je eventueel nog tijd om je planning aan te passen als er iets niet klopt. De voortgangscontrole kun je ruim voordat je afstudeert aanvragen, aangezien het gaat om een planning.

Als je het reguliere studieprogramma volgt, is het niet nodig een voortgangscontrole aan te vragen.

Hoe vraag je een voortgangscontrole aan?

De voortgangscontrole vraag je aan via de Digitale Student Service Desk.

  • Log in op de DSSD.
  • Kies de optie ‘Ik wil iets aanvragen of regelen’ en vervolgens ‘Voortgangscontrole’.
  • Vul in het formulier de vakken in die je al hebt gevolgd en de vakken die je nog wilt volgen.

De onderwijsadministratie controleert op basis hiervan of jouw geplande studieprogramma voldoet aan alle voorwaarden en zal je informeren over eventuele problemen of knelpunten. Uiterlijk 15 werkdagen nadat je de voortgangscontrole hebt aangevraagd krijg je bericht.