Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Studiejaar 2020-2021

Informatie voor de start van het studiejaar 2020-2021

Start je in september met een opleiding aan de Faculteit der Geesteswetenschappen? Op deze pagina vind je alle informatie om goed van start te kunnen gaan.

Facebook-groep voor nieuwe studenten
Word lid van onze Facebook-groep en ontmoet studenten die ook dit jaar starten aan de FGw
Veelgestelde vragen over de start van het studiejaar
De uitbraak van het coronavirus heeft grote gevolgen voor het onderwijs, en dus ook voor jou als student. Op deze pagina vind je het antwoord op veelgestelde vragen die relevant zijn voor studenten die in september een opleiding aan de Faculteit der Geesteswetenschappen beginnen of voortzetten.
Informatie voor nieuwe studenten
Onderwijsbalie
Met je studiegerelateerde vragen kun je langskomen bij de Onderwijsbalie. De Onderwijsbalie van de faculteit vind je in BG2 op het Turfdraagsterpad 15-17.
A-Z
In de A-Z-lijst vind je belangrijke informatie die je tijdens je studie aan de Faculteit der Geesteswetenschappen nodig kunt hebben.
Q&A op donderdag - Faculteit der Geesteswetenschappen
11 sep 2020
Heb je een studiegerelateerde vraag en weet je niet waar je terecht kunt? Doe mee met een van de Q&A livesessies waarin medewerkers van onze faculteit je vragen zullen beantwoorden of je verwijzen in de goede richting. Vooraf registreren is niet nodig.
Schrijfcentrum voor alle UvA-studenten
Studeer je aan de UvA en wil je hulp of advies bij het schrijven van academische teksten in het Nederlands of het Engels? Dan kun je gratis gebruik maken van het Schrijfcentrum.
Academische zaken
Hier vind je informatie over academische zaken die van belang zijn voor alle studenten aan de Faculteit der Geesteswetenschappen.
Voorzieningen
Als UvA-student kun je gebruik maken van online en offline studievoorzieningen. Je collegekaart en UvAnetID bieden je toegang tot deze voorzieningen en meer.
Studievoortgang
Er zijn verschillende maatregelen en voorzieningen beschikbaar om je studie succesvol te laten verlopen.
Studiebegeleiding
Als je studievoortgang niet naar wens verloopt of als je begeleiding en ondersteuning nodig hebt om andere redenen, dan kun je contact opnemen met je tutor of de studieadviseur van je opleiding.
Gezondheid en welzijn
Hier vind je alle voorzieningen op het gebied van gezondheid en welzijn die er UvA-breed aangeboden worden.
Naast je studie
Benieuwd naar alle activiteiten waar je aan kunt deelnemen naast je studie? Hier vind je een greep uit het aanbod van activiteiten voor studenten, zoals lid worden van een studievereniging of een taal leren.