Welke opleiding volg je?

Online studeren: software en apps voor UvA-studenten

Laatst gewijzigd op 18-06-2022
De UvA heeft verschillende apps, software en andere voorzieningen om je studie online te ondersteunen. Zo kun je digitaal colleges volgen, online vergaderen en samen online studeren met medestudenten. Verder zijn er mogelijkheden om bestanden te delen en online op te slaan, en om enquêtes uit te zetten en je publiek te betrekken bij je presentatie.
Toon informatie specifiek voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
  • Microsoft 365Als UvA-student heb je via je UvAnetID toegang tot Microsoft 365. Microsoft 365 is een verzameling van diensten waaronder OneDrive, Teams, Word, Excel, PowerPoint en meer.
  • Office 365Met je UvA-account heb je toegang tot Office 365. Hieronder vallen bijvoorbeeld Word, Excel en PowerPoint.
  • Microsoft TeamsMet Microsoft Teams kan je samen met medestudenten studeren, aan documenten werken, je scherm delen en met elkaar videobellen.
  • OneDriveMet OneDrive sla je jouw bestanden veilig op in de Microsoft 365-cloud. Met je UvA-account kun je altijd en overal bij jouw persoonlijke bestanden.
  • ZoomZoom is een videoconferentiedienst waarmee je online onderwijs kunt volgen en kunt vergaderen of werken aan groepsopdrachten met medestudenten en docenten binnen de UvA.
  • Overige software voor UvA-studentenOp deze pagina vind je informatie over allerlei software en apps voor UvA-studenten. Je kunt de software gratis downloaden en gebruiken zolang je aan de UvA studeert.
  • Mijn UvA appIn de Mijn UvA app vind je belangrijke informatie over de universiteit en jouw opleiding. Download de app op Google Play of in de App Store.
  • Online Study Space: de online studieomgeving van de UvAIn de Online Study Space kun je de voordelen van studeren op fysieke studieplekken ervaren waar je ook bent. Je kunt online studeren met anderen en gebruikmaken van begeleiding.
  • WebcollegesWebcolleges zijn opgenomen colleges, die je online kan volgen. Deze zijn bereikbaar via een link in Canvas of een andere webomgeving.
  • Enquêtes uitzetten via QualtricsWil jij voor je onderzoek een online enquête uitzetten? Met Qualtrics kun je eenvoudig enquêtes ontwerpen en afnemen. Qualtrics is beschikbaar voor alle studenten en medewerkers van de UvA.
  • Wooclap: vragen of stellingen voorleggen aan je publiek tijdens je presentatieMet Wooclap kun je tijdens je presentatie vragen of stellingen voorleggen aan het publiek.

Servicedesk ICT Services

De Servicedesk ICT Services helpt bij vragen en problemen op het gebied van ICT.