Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatiespecialist Amerikanistiek, Wilma van den Brink, geeft een korte introductie.
Film

FilmclUB: All the President’s Men

Laatst gewijzigd op 01-11-2022 13:29
Deze film vertelt het verhaal over het Watergate Schandaal. Hoofddocent internationale relaties Ruud van Dijk zal toelichten over de authenticiteit van de gebeurtenissen aangehaald in film.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
10-11-2022 18:30
Einddatum
10-11-2022 22:00
Locatie

Doelzaal, Universiteitsbibliotheek Singel

De tweede film in de reeks van de FilmclUB is  ‘All the President’s Men’. Deze film vertelt het verhaal over het Watergate Schandaal in de jaren 70 met als gevolg het aftreden van de regering Nixon.  

Uva-hoofddocent internationale relaties Ruud van Dijk verzorgd een introductie en licht meer toe over de authenticiteit van de gebeurtenissen aangehaald in film. Dit doet hij aan de hand van de sociaal-politieke situatie in de Verenigde Staten in de jaren 70. Ook wordt er een connectie gemaakt naar het nu en de voorverkiezingen in Amerika.

Foto: Lisa Maier
Uitgerekend twee dagen voor de vertoning van ‘All the President’s Men’ vinden de Amerikaanse midterm verkiezingen plaats. Foto: Lisa Maier

Informatiespecialist Amerikanistiek, Wilma van den Brink geeft een korte introductie hierop en leidt het publiek rond in de tentoonstelling 'Beyond: A-Z' in de Universiteitsbibliotheek.  

FilmclUB

Aan de hand van actuele onderwerpen zoeken we naar films in de collecties van de Bibliotheek. Vaak koppelen we UvA docent in een thema. 

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens