Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Tentoonstelling

Beyond A-Z: A Library story with an open end

Laatst gewijzigd op 27-09-2022 12:46
De tentoonstelling wordt geopend met de vertoning van de film 'The name of the Rose' en een toelichting daarop van docent middeleeuwse geschiedenis Frans Camphuijsen. Locatie: UB Singel
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Startdatum
29-09-2022 19:00
Einddatum
29-09-2022 22:00
Locatie

Op 29 september opent de pop-up expositie ‘Beyond A-Z’. In deze tentoonstelling nemen we je mee via schatten uit de bibliotheekcollecties. We tonen meer over de oorsprong, maar laten ook zien hoe er vandaag de dag binnen de Bibliotheek informatie wordt verzameld, bewaard, beheerd én geselecteerd. Maak kennis met onze informatiespecialisten en vaste bezoekers die hun favoriete materiaal uit de collectie belichten en kijk met ons mee richting de toekomst: van papyrusrol tot datamining. 

Als openingsevent voor de tentoonstelling, tonen we op 29 september de film ‘The name of the Rose’.

FilmclUB 

In de wereldberoemde film ‘The name of the Rose’, op basis van de bestseller van Umberto Ecco, vertolkt Sean Connery de hoofdrol, als middeleeuwse Sherlock Holmes probeert hij het moordmysterie in de monumentale 14e-eeuwse bibliotheek op te lossen.   

UvA docent middeleeuwse-geschiedenis Frans CamphuijsenExterne link gaat in op het thema van de tentoonstelling en reflecteert op de historische connotaties in de film.   

Randprogramma

In het verlengde van de pop-up expositie, 'Beyond A-Z' is er een publiek programma waarin diverse activiteiten worden georganiseerd zoals de FilmclUB met films uit de collectie. Zo worden de films ‘All the President’s Men’ en ‘The Ninth Gate’ getoond met inhoudelijke toelichtingen van verschillende UvA-docenten.  

Expositie te zien tot 2024

Beyond A-Z is te bezoeken tot 2024. In deze periode zal het variëren en de beleving van de bezoeker verrijken.

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens