Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Vakaanmelding

UvA Economie en Bedrijfskunde

Elk semester meld je je tijdens de aanmeldperiode aan voor vakken. Deze vakaanmelding heb je nodig om onderwijs te kunnen volgen. Met een vakaanmelding ben je ook meteen aangemeld voor het tentamen, eventueel hertentamen en de Canvaspagina van het vak. Hieronder vind je informatie wanneer je je voor welke vakken aanmeldt en hoe je dit doet.

 • Aanmeldperiodes

  Regel je aanmelding voor vakken tijdens de aanmeldperiode, alleen dan heb je gegarandeerd een plaats in verplichte vakken. De aanmeldperiodes voor de bachelor- en de mastervakken voor semester 1 2021-2022 zijn:

  Semester

  Aanmeldperiode

  Semester 1 (bachelorvakken)

  Woensdag 9 juni (8:00 uur) tot dinsdag 22 juni (13:00)

  Semester 1, blok 1 (mastervakken)

   

  Woensdag 9 juni (8:00 uur) tot dinsdag 22 juni (13:00)
  Semester 1, blok 2 en 3 (mastervakken)

  Dinsdag 19 oktober (8:00 uur) tot dinsdag 5 november (13:00)

  Zie hieronder een overzicht van de aanmeldperiodes van alle opleidingen aan de UvA.

  Overzicht aanmeldperiodes 

 • Stappenplan vakaanmelding

  Voorbereiding in de week voor de vakaanmeldperiode

  Stap 0: Schrijf je in voor je opleiding in Studielink

  Ieder studiejaar start je vakaanmelding met een  (her-)inschrijvingsverzoek voor je opleiding in Studielink. Hiervoor heb je je DigiD nodig. Na inschrijving via Studielink kan het tot 48 uur duren voordat je je kunt aanmelden voor vakken. Je hoeft nog niet te betalen.

  Stap 1: Kies je vakken in de Studiegids

  Ga naar de Studiegids, zoek je opleiding en kies je vakken.

  Stap 2: Voeg je vakken toe aan de Planner op de vakaanmeldpagina

  Ga naar uva.nl/vakaanmelden, zoek je vakken en klik op 'Toevoegen' om deze in je Planner toe te voegen.

  Stap 3: Bekijk je rooster en bepaal je voorkeurswerkgroepen

  Ga naar tabblad Planner en bekijk het rooster van je vakken via 'Toon rooster'. Voeg je vakken toe en kies de werkgroepen van jouw voorkeur. Zorg dat je bij het aanmelden voor vakken geen overlap hebt van werkgroepen, colleges en (her)tentamens.

  Tijdens de vakaanmeldperiode

  Stap 4: Voltooi je vakaanmelding tijdens de vakaanmeldperiode

  Ga naar het tabblad Planner, vink bij je vakken de gewenste werkgroep (WG) aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op 'OK'.  Onder tabblad 'Overzicht Aanmeldingen' vind je altijd al je geldige vakaanmeldingen.

 • Te laat voor vakaanmelding

   

  Meld je altijd tijdens de officiële aanmeldperiode aan voor je vakken. Alleen dan kun je gegarandeerd je vakken volgen. In sommige gevallen is het mogelijk om je verlaat aan te melden voor vakken.

  Verlate vakaanmelding

  Heb je je nog niet aangemeld voor de vakken van semester 1 in 2021-2022? De verlate vakaanmelding vindt plaats van 31 augustus 8.00 uur - 10 september 13.00 uur. 

  De vakaanmelding is op basis van beschikbaarheid. In verplichte vakken van het curriculum is wel altijd plek, eventueel via een wachtlijst.

 • Filter je rooster en sla je rooster op

  Om jouw rooster op te slaan met enkel de vakken waarvoor je bent aangemeld, moet je de volgende stappen volgen:

  1. Ga naar rooster.uva.nl en log in met jouw UvANetID.
  2. Voeg jouw vakken toe via de optie ‘Rooster toevoegen’.
  3. Op de rechterkant van de pagina kun je het rooster filteren voor ieder vak via de optie > ‘Filter activiteiten’ door alleen de relevante activiteiten zoals tentamens, jouw werkgroep en de hoorcolleges te selecteren.
  4. Wanneer je dit doet voor alle vakken wordt jouw persoonlijke rooster zichtbaar.
  5. Je kunt jouw persoonlijke rooster synchroniseren met jouw mobiele telefoon door op de button ‘agenda koppelen’ (icoontje met de twee pijlen) te klikken. Zo blijft je eigen agenda altijd up to date als er een roosterwijziging is.

   

   

 • Afmelden voor vakken 
  • Meld je af voor vakken via uva.nl/vakaanmelden. Ga naar tabblad 'Overzicht Aanmeldingen', vink het vak aan, klik op 'Afmelden' en vervolgens op 'OK'. Afmelden voor vakken kan uiterlijk tot en met de eerste week na de start van het onderwijs van het nieuwe blok.
  • Meld je af voor de vakken waar je niet aan deel wilt nemen. Als je nog een vakaanmelding hebt, maar niet deelneemt aan het vak, ontvang je een NA-registratie (Niet Aanwezig). Een NA-registratie is geen resultaat en is in principe niet zichtbaar op een cijferlijst, maar overschrijft wel een eventueel eerder behaald resultaat. Bovendien hou je een plek bezet voor een medestudent die het vak wel graag wil volgen. 
 • Nieuw aan UvA Economie en Bedrijfskunde

  Begin je voor het eerst met een studie bij de UvA Economie en Bedrijfskunde? Dan hoef je je niet aan te melden voor de vakken tijdens de vakaanmeld periode. De aanmelding voor je vakken wordt voor je geregeld door de studentenadministratie.

  Voor de vakken van je tweede studiejaar (voor bachelorstudenten) of het tweede semester (masterstudenten) ben je wel zelf verantwoordelijk. Hiervoor meld je je aan tijdens de reguliere vakaanmeldperiode. Meld je dan ook aan voor eventuele eerstejaarsvakken die je niet hebt behaald of opnieuw wilt doen.