Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Veelgestelde vragen over toelating tot de master

Staat het onderwerp van je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de onderwijsbalie.

 • Ik wacht nog op de cijferlijst van mijn buitenlandse vakken. Eerder kan ik niet afstuderen.

  Vraag je diploma aan en geef bij je aanvraag aan dat je nog op in het buitenland behaalde resultaten wacht en dat je per 1 september of 1 februari wilt instromen in een master. 

  Lever je gewaarmerkte cijferlijst met in het buitenland behaalde resultaten uiterlijk op 15 augustus (bij start in september) of 16 januari (bij start in februari) in bij de onderwijsbalie zodat er voldoende tijd is om je toelating in orde te maken. Zorg dat je van tevoren goedkeuring voor je in het buitenland behaalde vakken hebt. 

  Kijk voor meer informatie op minor of semester in het buitenland.

 • Ik wacht nog op de registratie van resultaten in SIS en ik weet niet of die op tijd zullen zijn.

  Vraag je diploma aan en geef bij je aanvraag aan dat je nog op resultaten wacht en dat je per 1 september of 1 februari wilt instromen in een master.

 • Ik weet nog niet zeker of ik op tijd aan de toelatingseisen zal voldoen.

  Wil je met een master starten op 1 september?

  Schrijf je in voor de master en doe tegelijkertijd een herinschrijving voor je bachelor. Op deze manier kun je je op tijd aanmelden voor mastervakken.

  Houd er rekening mee dat je uitgeschreven wordt voor je master, als je niet op tijd aan de toelatingseisen voldoet. Je ontvangt hierover van tevoren bericht van de onderwijsadministratie.

  Als je hierdoor vakaanmeldingen moet omzetten, neem dan zo snel mogelijk contact op met de onderwijsbalie. Dan worden je vakaanmeldingen omgezet.

  Wil je met een master starten op 1 februari? 

  Schrijf je in voor de master en schrijf je nog niet uit voor je bachelor. Op deze manier kan je je op tijd aanmelden voor mastervakken.

  Houd er rekening mee dat je, als je niet op tijd aan de toelatingseisen voldoet, uitgeschreven wordt voor je master. Je ontvangt hierover van tevoren bericht van de onderwijsadministratie.

  Als je hierdoor vakaanmeldingen moet omzetten, neem dan zo snel mogelijk contact op met de onderwijsbalie. Dan worden je vakaanmeldingen omgezet.

 • Op welk moment kan ik aan mijn masteropleiding beginnen?

  Alle masters hebben een instroommoment per 1 september. Slechts één masteropleiding heeft nog een tweede instroommoment op 1 februari: Business Administration, specialisaties Consumer Marketing, Digital Marketing en International Management.

  Wanneer je een bachelor of schakelprogramma hebt gedaan bij UvA Economie en Bedrijfskunde, heb je ook de mogelijkheid om per 1 februari door te stromen naar de master Accountancy and Control. Houd er wel rekening mee dat je de master dan niet binnen één jaar kan afronden, aangezien dit geen officieel startmoment is.

  Heb je al eerder ingeschreven gestaan voor dezelfde masteropleiding? Dan kun je ook in februari starten door een inschrijfverzoek voor 1 februari te doen in Studielink. Antwoord bij het inschrijfverzoek ‘nee’ op de vraag ‘start in eerste jaar?’

 • Ik heb me na de sluiting van de vakaanmelding pas aangemeld in Studielink en daardoor nog geen aanmelding voor mastervakken.
 • Ik ben nog geen student aan UvA Economie en Bedrijfskunde.
  • Als student van buiten UvA Economie en Bedrijfskunde start je inschrijving in Studielink. Daarna ontvang je een e-mail met daarin informatie over de vervolgstappen.
  • Je vindt de inschrijfprocedure op de op de UvA masterwebsite bij jouw master onder 'Toelating en Inschrijving' (Application and Admission).
  • Heb je vragen over de toelating? Neem dan contact op met het Admissions Office.
  • Als je nieuw bent bij de UvA Economie en Bedrijfskunde word je aangemeld voor vakken door de studentenadministratie.