Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Destiny Ebinum (22) over Meet your Mentor

Destiny Ebinum - Master Strafrecht
Laatst gewijzigd op 23-12-2022 14:03
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Foto: Destiny Ebinum

Waarom heb je je aangemeld? Wat sprak je aan in het programma? Wat zijn je verwachtingen? 

Ik heb me aangemeld voor Meet your Mentor omdat ik op zoek was naar een sparringspartner. Ik ben de eerste in mijn familie die op de Universiteit studeert. Hierdoor weten weinig mensen om mij heen hoe dit in zijn werk gaat. Daarnaast zijn zij onbekend met mijn vakgebied: rechten. Nu ik in de Masterfase van mijn studie ben beland, sta ik voor meerdere keuzes en ben ik me druk aan het oriënteren op de arbeidsmarkt. De mensen in mijn omgeving doen hun best om mij hierin te ondersteunen, wat ik enorm waardeer, maar aangezien zij weinig weten over studeren en mijn vakgebied vinden zij dit lastig. Ik merkte steeds meer dat ik behoefte had aan iemand die het gehele proces al had doorlopen om met mij te kunnen sparren over belangrijke keuzes die eraan komen in mijn carrière.  

Wat mij het meest aansprak aan het programma is dat iedere mentee op basis van zijn profiel gekoppeld wordt aan een mentor. Er zijn meerdere mentorenprogramma's beschikbaar waarbij je willekeurig gekoppeld wordt aan een persoon uit de praktijk. Ik vind het echter enorm belangrijk dat ik een klik heb met de persoon waarmee ik mijn verhalen deel. Het feit dat iedere mentor aan een mentee gekoppeld wordt, was voor mij daarom de doorslaggevende factor om mij aan te melden. Dit kwam ook omdat de meeste oud-deelnemers aangaven dat zij een mentor aangewezen hadden gekregen met wie zij echt een klik hadden. 

Op het moment zit ik in de masterfase van mijn studie en dit betekent dat mijn transitie naar de arbeidsmarkt steeds dichterbij komt. De verschillende keuzes voelen soms nogal overweldigend, vooral omdat ik me in heel veel dingen interesseer. Door de training te doen en met mijn mentor te sparren, hoop ik meer inzicht te krijgen in wat ik nou echt zoek in een baan en wat voor soort werkplek bij mij past. Op die manier kan ik veel gerichter zoeken naar vacatures. Daarnaast hoop ik kennis te maken met veel andere jonge professionals om ook van hun ervaringen te leren.