Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Ashmita Sampatsing (21) over Meet your Mentor

Ashmita Sampatsing - Kunstmatige Intelligentie
Laatst gewijzigd op 23-12-2022 13:58
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?
Foto: Ashmita Sampatsing

Waarom heb je je aangemeld? Wat sprak je aan in het programma? Wat zijn je verwachtingen? 

Ik kreeg een mailtje over het programma en heb ik me vrij impulsief ingeschreven. Een ding is zeker, ik wil af van de twijfels die ik heb over het vervolg van mijn loopbaan (of in ieder geval van een gedeelte, er zal altijd een beetje twijfel zijn of je ergens wel goed zit). Dit zag ik als een mogelijkheid, zeker na het Covid-tijdperk dat goede oriëntatie op een baan heeft bemoeilijkt.   

Ik vind het heel prettig dat ik dankzij Meet your Mentor meer vrouwelijke studenten van kleur zoals ik ontmoet, die ik in mijn door mannen gedomineerde studie Kunstmatige Intelligentie weinig tegenkom. Dit zal ook het geval zijn op mijn toekomstige werkplek. De mogelijkheid om met een mentor te spreken die mij is voorgegaan spreekt me ook erg aan, want een mentor heeft alle uitdagingen waar ik nu voor sta al overwonnen. In mijn omgeving heb ik niet iemand die een soortgelijke weg heeft afgelegd, want iedereen heeft andere interesses en achtergronden. Het lijkt mij daarom fijn om met iemand te sparren die dezelfde studieachtergrond heeft die mij concreter advies kan geven.  

Met mijn deelname aan dit project hoop ik een goed begin te maken aan een oriëntatie op het leven na mijn studie. Ik zie door alle bomen het bos niet meer, de keuze is reuze. Ik vind het echt moeilijk om te zeggen wat ik wel leuk vind, wat bij mij past en ik me voor wil in zetten. Met Meet your Mentor wil ik daar achter komen. Ik hoop scherpe vragen terug te krijgen, en te leren van de andere invalshoek die de mentor heeft en dat zij met tips komt. Wellicht kan ik mij op deze manier behoeden voor doodlopende wegen of word ik juist gestimuleerd om iets te doen waar zij veel aan heeft gehad.