Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl
Stages en werk

Stages en werk

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Stage lopen tijdens de studie vormt een uitstekende praktische ervaring. Je kunt ervoor kiezen om al tijdens de bachelorfase stage te lopen. Een stage kan echter geen onderdeel zijn van de keuzeruimte van je bacheloropleiding. Een stage – gelopen binnen de masterinschrijving - kan worden ingebracht in de vrije keuzeruimte van sommige masterprogramma's.

Stages zijn onderdeel van ons ervarings onderwijsaanbod in de Amsterdam Law Practice (ALP). Externe stages zien wij als een vorm van veldwerk in het onderwijs en kunnen bijvoorbeeld bij de overheid, advocatenkantoren of bij de gemeente plaatsvinden. Stages zijn, in tegenstelling tot een clinic binnen de rechtenfaculteit, ‘hybride’ clinical onderwijs, waarbij de begeleiding op de stageplek zelf plaatsvindt. Studenten worden in de stages ook vanuit de opleiding begeleid door deelname aan colleges over professionele verantwoordelijkheid en beroepsethiek. Als een stage voldoet aan de doelstellingen van ons ervarings onderwijsaanbod binnen de Amsterdam Law Practice kunnen studenten ook studiepunten behalen met een stage.

Procedure bij stages

Voor meer informatie over de mogelijkheden, zie de Onderwijs- en Examenregeling, alsook de ‘Studiegids’.

Onderwijs- en examenregeling

UvA Studiegids

Tijdens je studie: stages en bijbanen

Een stage is een goede manier om je op de praktijk te oriënteren. Het beste moment om stage te lopen is na het afronden van je bacheloropleiding of tijdens je masteropleiding. Bureau Loopbaanbegeleiding en Stages begeleidt je bij het vinden van een gepaste stageplaats, via contacten met juridische instellingen, overheidsinstellingen, het bankwezen, adviesbureaus, de media en het bedrijfsleven. Lees meer over de procedure bij stages.

Stageplaatsen en bijbanen

Stageplaatsen en vacatures voor bijbanen worden geplaatst op UvA Job board.

Studiepunten

Een stage kan geen onderdeel zijn van de keuzeruimte van de bacheloropleiding. Je kunt ervoor kiezen om een stage voor 6 ECTS in te brengen in de  masteropleiding. Bekijk de procedure voor nadere informatie en de vereisten hiervoor.

Na je studie: passend werk of doorstuderen

Als je (bijna) afgestudeerd bent, kan de universiteit je helpen bij het zoeken naar een werkgever die goed bij je past. Startersfuncties voor alumni kun je ook vinden in UvA Job board.

Meer informatie over loopbaanbegeleiding

Succesvol solliciteren

Succesvol solliciteren kun je leren

Volg de training