Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Toelating

Amsterdam Honours College of Law

Er zijn twee momenten waarop je kunt worden toegelaten tot het honourscollege: na de eerste twee blokken van het eerste studiejaar en – mocht er plaats vrijkomen – na het eerste studiejaar.

Je ontvangt een uitnodiging voor een toelatingsgesprek op basis van je studieresultaten over blokken 1 en 2. Je kunt ook van tevoren je interesse kenbaar maken via het aanmeldformulier. Het formulier staat open van 1 december 2020 tot en met 15 januari 2021. Voor zover er plaatsen vrijkomen, is er een na-instroom aan het einde van het eerste studiejaar. Voor beide instroommomenten geldt dat uitnodigingen worden verstuurd in volgorde van cijfergemiddelde.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden moet je in ieder geval:

  • een gewogen cijfergemiddelde te hebben van een 7,50 of hoger over alle te behalen vakken in blok 1 en 2 (voor het eerste toelatingsmoment) of in jaar 1 (voor het tweede toelatingsmoment);
  • goed gemotiveerd zijn.

Het aantal beschikbare plekken is beperkt tot twee werkgroepen. Selectie vindt plaats op basis van cijfergemiddelde en het toelatingsgesprek. Ter indicatie: in de afgelopen drie studiejaren schommelde het minimale gewogen gemiddelde om binnen de eerste selectie te vallen boven de 8.