Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?
Informatie

Actuele informatie over de demonstraties vind je op uva.nl/demonstratiesExterne link.

Participatiepunten

Laatst gewijzigd op 11-08-2023 08:05
Als onderdeel van de bachelor Communicatiewetenschap moet je research credits halen. Je krijgt participatiepunten door deel te nemen aan onderzoek via lab.uva.nl.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Participatiepunten (research credits)

Participatiepunten (ook wel 'research credits' genoemd) zijn onderdeel van het Tutoraat, een verplicht studieonderdeel binnen de bachelor Communicatiewetenschap. Kijk op de Tutoraat Canvaspagina om te zien hoeveel research credits je moet behalen. Je haalt research credits door mee te doen aan onderzoeken van anderen. Door je deelname doe je waardevolle inzichten op voor je eigen empirische onderzoek.

Research credits behalen

Via lab.uva.nlExterne link kun je je opgeven voor deelname aan onderzoek. De hoeveelheid research credits die je ontvangt per onderzoek verschilt per onderzoek, afhankelijk van de duur, de locatie, en het type onderzoek. Je ontvangt alleen research credits voor deelname aan onderzoek van Communicatiewetenschap. Deelname aan onderzoeken van Psychologie telt niet mee. 

De punten worden twee weken na deelname ingevoerd. Als dit niet het geval is, neem dan contact op met de onderzoeker waar jij het onderzoek bij hebt gedaan en laat je bewijs van deelname zien. 

Tijdens de opleiding is er genoeg gelegenheid om research credits te halen, mits je regelmatig kijkt op lab.uva.nlExterne link. De hoeveelheid onderzoeken die per periode wordt aangeboden kan variëren. Het kan moeilijk zijn om alle punten in een korte periode te halen. Het is dus je eigen verantwoordelijkheid om met regelmaat het aanbod op lab.uva.nlExterne link te bekijken. 

Research credits indienen

Kijk op de Tutoraat Canvaspagina om te zien hoeveel research credits je moet behalen en wat de deadline hiervoor is. Je hoeft niets in te leveren voor dit deel van Tutoraat. Zodra de deadline verstreken is, stuurt de lab coördinator een document naar de Tutoraat coördinator met daarin alle studenten die genoeg research credits hebben behaald. Deze studenten krijgen een 'AVV' (Aan Voorwaarden Voldaan) voor dit Tutoraat onderdeel. Het kan een aantal weken duren voordat je research credits worden doorgevoerd in SIS.

Let erop dat we streng zijn met de deadlines die genoemd worden op de Tutoraat Canvaspagina. Het is niet mogelijk om dit onderdeel 'in te leveren' na de deadline of op een andere manier te behalen dan hierboven wordt vermeld. 

Niet genoeg punten

Kijk op de Tutoraat Canvaspagina voor de stappen die je moet nemen als je niet voldoet aan de benodigde research credits. 

Aftrek van punten

Als je je hebt aangemeld voor een onderzoek op locatie (bijvoorbeeld in het Comlab) en zonder afmelding niet komt opdagen, worden er research credits afgetrokken. Hoeveel credits in mindering worden gebracht, hangt af van het specifieke onderzoek. Zorg er dus voor dat je je altijd tijdig afmeldt voor een onderzoek!

Beloningen

Je kan alleen research credits ontvangen voor onderzoek dat bij Communicatiewetenschap wordt aangeboden (ook als er bijvoorbeeld een beloning wordt uitgereikt voor deelname aan het onderzoek of er een cadeaubon wordt verloot). Als je de benodigde research credits gehaald hebt, kun je mee blijven doen aan onderzoek, en beloningen verdienen. Dit staat vaak vermeld in de omschrijving van het onderzoek.

Vragen

Heb je vragen over de research credits? Neem dan contact op met de tutoren via tutoraat-cw-fmg@uva.nlExterne link.