info-circle
student.uva.nl is vernieuwd. Lees meer...
Welke opleiding volg je?

Participatiepunten

Laatst gewijzigd op 01-08-2022
Als onderdeel van de bachelor Communicatiewetenschap moet je minimaal 14 participatiepunten halen. Je krijgt participatiepunten door deel te nemen aan onderzoek.
Toon informatie specifiek voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Participatiepunten

Participatiepunten zijn onderdeel van het Tutoraat, een verplicht studieonderdeel binnen de bachelor Communicatiewetenschap. Je moet 14 participatiepunten halen om het onderdeel af te sluiten. Je haalt participatiepunten door mee te doen aan onderzoeken van anderen. Door onderzoeksdeelname doe je waardevolle inzichten op voor je eigen empirische onderzoek.

Participatiepunten behalen

Via www.lab.uva.nlExterne link kun je je opgeven voor deelname aan onderzoek. De hoeveelheid participatiepunten die je ontvangt per onderzoek verschilt per onderzoek, afhankelijk van de duur, de locatie, en het type onderzoek. Je ontvangt alleen participatiepunten voor deelname aan onderzoek van Communicatiewetenschap. Deelname aan onderzoeken van Psychologie telt niet mee voor het behalen van de 14 benodigde punten. 

De punten worden twee weken na deelname ingevoerd. Als dit niet het geval is, neem dan contact op met de onderzoeker waar jij het onderzoek bij hebt gedaan en laat je bewijs van deelname zien. 

Tijdens de opleiding is er genoeg gelegenheid om 14 participatiepunten te halen, mits je regelmatig deelneemt aan onderzoeken. De hoeveelheid onderzoeken die per periode wordt aangeboden kan variëren. Het kan moeilijk zijn om alle punten in een korte periode te halen. Het is dus je eigen verantwoordelijkheid om met regelmaat het aanbod te bekijken. 

Participatiepunten indienen

Als je 14 participatiepunten hebt gehaald, lever je een screenshot in van jouw online puntenoverzicht bij het daarvoor bestemde inleverpunt op de CanvasExterne link Tutoraat-pagina van het studiejaar waarin je gestart bent met jouw bacheloropleiding. Zorg ervoor dat je UvANetID zichtbaar is op de screenshot. Je ontvangt dan een 'AVV' (Aan Voorwaarden Voldaan) voor dit onderdeel. Het verwerken van de punten in SIS kan enkele weken duren.

Als dit jouw laatste bacheloronderdeel is kun je in de tussentijd al jouw diploma aanvragen. Je diploma-aanvraag wordt niet vertraagd door het verwerken van deze punten. Als je al een tijd geleden een diploma-aanvraag hebt ingediend en er zit haast achter het toekennen van de beoordeling, stuur dan een e-mail naar tutoraat-cw-fmg@uva.nlExterne link en geef aan dat je al een diploma-aanvraag hebt ingediend en dat dit onderdeel nog niet in SIS is ingevoerd.

Niet genoeg punten

Als je bijna klaar bent met je opleiding, maar nog niet gegoeg participatiepunten hebt gehaald, kun je contact opnemen via tutoraat-cw-fmg@uva.nlExterne link. Geef aan hoeveel punten je hebt behaald en wanneer je van plan bent om af te studeren. De coördinator kan met je meedenken in het vinden van een oplossing. Vaak heeft deze oplossing de vorm van een compensatieopdracht. 

Minpunten

Als je je hebt aangemeld voor een onderzoek op locatie (bijvoorbeeld in het Comlab) en zonder afmelding niet komt opdagen, worden er participatiepunten afgetrokken. Hoeveel punten in mindering worden gebracht, hangt af van het specifieke onderzoek. Zorg er dus voor dat je je altijd tijdig afmeldt voor een onderzoek!

Beloningen

Voor het onderzoek dat bij Communicatiewetenschap wordt aangeboden, kun je alleen participatiepunten ontvangen (ook als er bijvoorbeeld een beloning wordt uitgereikt voor deelname aan het onderzoek of er  een cadeaubon wordt verloot). Als je de benodigde 14 punten gehaald hebt, kun je mee blijven doen aan onderzoek, en beloningen verdienen. Dit staat vaak vermeld in de omschrijving van het onderzoek.

Vragen

Heb je vragen over participatiepunten? Neem dan contact op met de tutoren via tutoraat-cw-fmg@uva.nlExterne link.