Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

FAQ Honours

 • Wat moet ik doen als de roosters van mijn reguliere vakken en mijn honoursvakken overlap vertonen?

  Kijk goed wat verplichte en niet verplichte onderdelen zijn. Practica kun je over het algemeen niet missen. Neem voor aanvang van de cursussen contact op met de cursuscoördinatoren, en leg de situatie uit. Vaak kun je voor een werkcollege in een aparte groep. Soms lukt het echt niet, soms valt er een mouw aan te passen. Neem eventueel contact op met je honourscoördinator voor overleg.

 • Is het mogelijk om meer honours vakken/extra vakken te volgen in één semester?

  Honoursvakken hebben in de meeste gevallen een studielast van 6 EC maar worden uitgespreid over een langere periode (3-4-5 maanden). Het onderwijs van honoursvakken is meestal zo ingeroosterd dat het niet overlapt met het reguliere bacheloronderwijs. In sommige gevallen is het daarom mogelijk om tijdens een semester meer dan één honourscursus te volgen. Als je reguliere vakken, die meestal overdag gegeven worden, als extra vak volgt dien je zelf goed te controleren of het rooster niet overlapt met vakken van je opleiding. Dit geldt ook als je meerdere extra vakken wilt volgen.

 • Kan ik ook extra vakken volgen bij andere universiteiten?

  Ja, dat kan. Je moet je dan aanmelden bij die universiteit (in de meeste gevallen via Studielink, check de website van de instelling) en aangeven dat je als bijvakker ingeschreven wilt worden, je krijgt dan ook een StudentID van die universiteit.  Vervolgens kun je je volgende de daar geldende procedure aanmelden voor het vak.

  NB: Voor het aanmelden als bijvakstudent bij een andere universiteit heb je ook een bewijs betaald collegegeld (‘BBC’) nodig. Dit je kun aanvragen via de digitale student service desk.